Introducerar: Made in China

Det har blivit dags för oss att introducera vårt senaste tillskott – en kollektiv blogg vid namn Made in China! Bloggen tar sin inspiration från de suddiga vimmelbilderna vi alla minns från finest.se, men vill göra dem personliga genom att sätta vimmelkameran i handen på besökarna istället. Kärleken till det analoga har också en central roll. Kollektivet bakom Made in China är inte fast utan flytande – alla de som deltar med bilder till projektet blir en del av gemenskapen. Vi får se om Made in China kan komma att spilla över på annat innehåll på Radar Collective fram över. Den som lever får se!

Berätta om Made in China, vad är det för något?
– Främst är vi ett kollektiv bestående av personer inom, film, reklam, mode och nattklubb. Vi använder det välkända begreppet ”Made in China” som ett koncept och utlopp för skapande i olika former.

Förklara namnet lite ytterligare!
– Namnet kommer från idén att plocka något vardaglig som betyder något i en viss kontext – men att sedan ge det andra associationer och nya värden i ett annat sammanhang. Det tycker vi är en spännande kontrast.

Vad kommer vi att få se på Radar?
– Vi gör en kollaborativ blogg där vi väljer ut olika personer och kompisgäng som vi tycker är intressanta. Dessa får sedan ett ”start-kit” bestående av lite småsaker och en engångskamera. De får dokumentera fritt vad de vill. Det kommer bli mycket mode och fest, lite som Insta-story fast med en analog touch på bilderna.
Se deras första inlägg här eller följ oss dem på Instagram här.