STHLM Murder Girls

Var för sig är Johanna Schneider och Philippa Pacho två välkända DJ:s. Tillsammans bildar de den fantastiska duon STHLM Murder Girls.
Idag spelar dem på succéfestivalen Into The Valley, som i år emigrerat från kalkbrottet i dalarna till ett stenbrott vid ett nedlagt fängelse i Rummu, Estland. Inför deras gig passade vi på att ställa lite frågor!

Så, om vi börjar med namnet? Hur kom ni fram till det?
–Namnet började mer som ett skämt. Vi skulle köra B2B för första gången på UB och vi ville inte spela under våra egna namn, så vi bollade lite och var båda överens om att SMG inte bara var en klockren hyllning (till British Murder Boys), men också väldigt beskrivande för musiken vi kör. Fler och fler bokningar trillade in och vi har more or less varit stuck med namnet sedan dess!

Hur kommer det sig att ni började Dj:a ihop?
–Ingen av oss gillar egentligen att spela ihop med andra, men en sommar bestämde vi oss för att göra ett försök på Under Bron. Det var en av dom roligaste kvällarna någonsin, och sen dess har vi sett till att spela ihop och bokas lika ofta som duo som solo! 

Vad är det bästa med att spela ihop med någon?
–Att ha någon som vill stanna kvar på klubben med en efter giget, haha. Nä, men vi tar fram sidor ur varandra som vi inte gör när vi spelar själva. Och så jävla lyxigt att få resa ihop med sin BFF och göra det man tycker är roligast. 

Vad inspireras ni av?
–Varandra! 

Foto: Izabella Englund

Vilket är ert mest minnesvärda gig?
–Vi har haft många otroliga spelningar tillsammans. Men de som håller oss allra kärast är nog hemmakvällarna på UNDER BRON, när vi får köra från början till slut. Utmaningen att fylla ut en 7-timmars slot och utveckla något med tillsammans med vår musik är nog de bästa av alla våra gigs. 

Vad ser ni mest fram emot med årets into the valley?
–Att spela såklart. Och glampingen! Jag ser fan riktigt mycket fram emot glamping. 

Vem är ni mest peppade på att se?
–Spelar ingen roll vem som spelar så länge man har Eie på dansgolvet och en svalkande drink i handen.

Vad händer mer i sommar för er del?
–Vi lirar ihop i Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Scandinavian mind tricks!

                           —–

STHLM murder girls at resident advisor