Under the Radar: Ängie

Det har gått snabbt för Angelina ”Ängie” Dehn. På mindre än ett år har hon blivit Sveriges svar på Miley Cyrus och uppträtt tillsammans med bland andra Elliphant och Urban Cone. Tidningen The Sun har tidigare skrivit om henne som ”the most shocking pop star of 2016” och tyckte Beyoncé skulle passa sig för denna nya stjärnan. Kanske är det hennes låt-texter om droger och sex eller det pastellfärgade håret som skapar intresset kring Ängie. Vi träffade upp Ängie för att ställa några snabba frågor.

Vad handlar din musik om?
– Mitt liv, kort sagt. Den handlar om mina känslor, psykisk ohälsa och mina diagnoser. Jag önskar att fler faktiskt vågade fråga vad allting handlar om istället för att bara anta. Många tolkar t.ex. låten ”Spun” som världens festlåt. Jag förstår varför men den är egentligen fett tragisk och handlar om hur jag som 16-åring kände mig vilsen och tog till droger och sex för att må bättre. ”Smoke Weed Eat Pussy” handlar om hur jag gick vidare efter att jag blev dumpad av min första flickvän. Även fast allting kanske låter  ytligt så finns det alltid en tanke och en mörkare historia bakom varje textrad jag skriver.

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?
– Oftast spenderar jag halva dagen i skogen. Bara för att hänga, skriva musik eller förtrycka ångest. Eller så är jag bara i skolan, har studiosession eller jobbar hemma på min estetik. Jag föredrar dock dagarna i skogen. Alltid.

Om du fick resa tillbaka och leva under en annan tid. Vilket årtal och varför?
– ÅH! Enkelt! Jag skulle vilja leva som Marie-Antoinette på 1700-talet, mest bara för att få vara rik och ligga runt iklädd massa fina klänningar.

Hur imponerar man på dig?
– För det första måste du vara kreatör, du ska gilla att skapa grejer. Sen måste du ha bra filmsmak, bra musiksmak och en snygg stil. Och du måste behandla mig som en prinsessa också.

Vilken Youtube-video får världen bara inte missa?
– Haha! Jag kommer säga ”2 girls 1 cup”. [Vi väljer att inte embedda denna film denna gång]

Innan Facebook fanns — var hängde du då?
– Playahead och Emocore!! Sen hängde jag på Habbo Hotel också när jag var typ 12 år, vilket kanske är lite pinsamt. Fick mitt hjärta krossat där av en snubbe som jag skrev med och som jag sa att jag var kär i men sen loggade han aldrig in igen.


Nämn fyra saker du aldrig skulle klara dig utan?

– Könsorgan. Tacos. Gräs och vänner såklart.

Vart hittar vi dig i sommar?
– Jag kommer köra några gig på bland annat Emmaboda och Peace & Love men annars hittar ni mig mest i skogen.

Om dina vänner skulle beskriva dig — vad skulle de säga då?
– Lite galen, lite skum och lite barnslig tror jag. Men också väldigt ödmjuk.

Vad skulle din självbiografi heta?
– Suicidal since 1995.

Vem skulle du vilja vara förband åt?
– Loe Reed såklart om han levde. Hmm, eller kanske… Lil Peep, Iggy Azalea, Tommy Cash eller NEJ, Lana Del Rey!! Stryk alla dom andra! Alltid Lana Del Rey.

FB-sida / Instagram / Spotify

Foto: Amanda Nilsson