Under the Radar: Yaeger

Yaeger, eller Hanna Jäger som hon egentligen heter är ett namn att lägga på minnet. Hon debuterade tidigare i sommar med den drömska låten “Ocean” där hon mixar fantastiska textrader med poppiga elektroniska ljudbilder. Vi kände att vi inte kunde få nog av denna up-and-coming stjärna och stämde träff med henne för att prata om allt från hennes pappas beskrivning av henne till reality show-drömmar. Möt Yaeger:

Om din musik var en godissort, vilken skulle det vara?
–Du vet de där röda och gula spökena som är lite sura och salta! De man gärna äter efter att ha käkat choklad för att det blev så tjockt i halsen av chokladen. Så tänker jag min musik, att folk ska kunna sätta på den när de känner sig lite trötta , eller allmänt för att bli på bra humör!

Vilken tecknad figur känner du att du är mest lik? 
– Wow, jag tror jag skulle säga att jag är en blandning av alla tre Powerpuffpinglorna (favvoprogramet när jag var mindre heehee). Blomman, Buttran och Bubblan. Blomman för att jag ofta tar en slags ledarroll i olika sammanhang och typ ofta betett mig äldre än min ålder, blivit kallad lillgammal cuz I’m so smart. Bubblan för att hon vill alla väl och kan vara rätt naiv. Buttran för att hon är så sjukt bestämd och envis. Och självklart, för att de har superkrafter.

Om du var tvungen att vara med i en reality show vilken skulle det vara?
– Hmm,  jag vet knappt några. De man vet är väl typ PH, Keep up with the Kardashians, Ex on the beach, Big Brother och Hollywoodfruarna. Känner mig ju inte helt såld på någon, haha, men skulle nog säga Hollywoodfruarna. Bara få vara en bomb ass tant som glider runt i Hollywood i min lilla bubbla i linnekläder! Jag skulle ha mitt stora hus efter en nice karriär där mitt största problem är att mina gäster kommer om 2 minuter och jag har glömt att lägga ut mintchoklad på kuddarna i gästrummet. Ibland önskar man ju nästan att man levde i en bubbla, som om sånna människor är lyckligare. Liksom lyckligt ovetande? Röstar nog ändå på olyckligt vetandes.

Dina 3 favorit insta-konto:
–The great @kehlani när hon fortfarande använde instagram, nu har hon ställt in sitt konto</3 saknar henne i mitt feed @jerryoftheday – du mår inte dåligt när du har all the jerry’s in the world på samma ställe och sist @shawnmendes för att han är en fkn cutie!

Hur tror du att din pappa skulle beskriva dig?
–Han är en sån där skrytfarsa, så förmodligen en piedestal-beskrivning. Typ ”ambitiös, glad, pepp, omtänksam. Medveten om vart hon ska. SMART. Sen skulle han nog understryka att jag är en väldigt envis person. Ja, definitivt.

Vilken var din senaste googling?
– Jurassic world mercedes

Om din nästa låt skulle få namn efter det du senast åt, vad skulle den heta?
– “I’m the natures candy”

Vilken textrad du skrivit är du mest nöjd med?
– Skriver ju mest på engelska nu men gillar verkligen en svensk textrad jag skrev för lite mer än ett halvår sen; “ögonen var tonade, filter av rosé”. Tycker de fem orden säger ganska mycket på samma gång. Typ något Oskar Linnros skulle kunna sjunga när jag tänker efter!!

Vad gör du om exakt 1 år?
– Sitter förmodligen på tuben påväg någonstans. Känns som att det är det enda man gör som Stockholmare.

Hannas instagram —> https://www.instagram.com/yaegerofficial/