Under the radar: Vinter & Premiär av singeln “10 år”

Vi har fått äran att premiära singeln “10 år” med artisten och producenten Vinter. Låten gästas av Unge Ferrari & Arif och släpps idag på Spotify — du hörde den först här på Radar. Läs vår intervju och lyssna på låten nedan

Vad handlar 10 År om?
– 10 år är en celebration of life. Brukar göra ganska “molliga” låtar. Men detta är en bra vibe och en av de mer upplyftande låtarna jag gjort.


Vad är din relation till Arif & Unge Ferrari?

– Dom är the homies. Vi pratar liksom samma språk (no pun intended). Första gången jag träffade Ferrari gick vi in i studion och gjorde 2007. Sjukt genuin kille. Jag har redan hunnit jobba ganska mycket med honom men detta var första gången jag gick in i studion med Arif. Sjukt fett att ha 2 av Norges most wanted på samma track.

I Hampus telefon

Senaste mobilanteckning
– Det är en samling namn/alteregon som jag samlat. Kan inte ta åt mig äran för alla. Men dom flesta iaf.

Senaste bild i Camera roll
– En selfie där jag håller på att fläta blåa Lil Yachty-inspirerade flätor på en strand i Frankrike. Den frisyren rök på under 40 min. Förhoppningsvis kommer bilden aldrig ses av någon annan människa i hela världen. Den stannar mellan mig, mina nära vänner Axel och Hannah och de två tjejerna som låg och skrattade åt mig på solstolarna bredvid.

 

Senaste ljud i voice memos
– En stökig skiss på när jag skriksjunger “SER ATT DU VILL HA MIG, MEN DU KAN INTE FÅ MIG, HAR FERRAGAMO PÅ MIG” över ett konstigt beat. Måste ändå säga att den låter rätt nice. Det kan bli riktigt konstigt ibland. Det jobbiga är att mina voice memos synkas till mitt iTunes. Så ibland när jag har polare hemma och iTunes shufflas så kan det dyka upp någon riktigt dålig falsett-melodi som jag försiktigt spelat in medan jag går hem från tunnelbanan. Det låter lite roligt.

Senaste mess mottaget
– Wille från Vita Bergen som skickat något live-klipp från våran senaste spelning och uppmuntrande konstaterar att det inte låter så jävla dåligt ändå <3. (Btw så spelar jag synth i Vita Bergen :3)

Vilka artister ska man i övrigt hålla koll på just nu
– Lil Uzi Vert var min favoritartist hela 2016. Jag tror han kan komma upp i superstar level i år. Playboi Carti är också någon jag trott stenhårt på. Blev lite småbesviken på hans mixtape tho.

Nämn en låt du önskar du själv producerat
– Ooooj vad svårt. Det finns så många. XO Tour Llif3-beatet är galet. Älskar TM88.

 

Bästa youtube-klipp?
– Allt från Section Boyz, BET-klippet när Migos nästan ryker ihop med oldman Budden, valfritt TMZ/paparazziklipp på Bieber.

 

Vad händer framöver?
– Jag kommer sitta kvar i studion ett tag framöver. Många spännande samarbeten som måste wrappas upp, och jag vill släppa några fler solo-låtar i sommar och höst.

Vinter berättar att det väntas tre Vinter-singlar i sommar och han även producerat två låtar åt två norska “superstars” som förhoppningsvis släpps i slutet av sommaren. Detta ser vi mer än fram emot.

Foto: Kimberly Ihre