Radar rekommenderar v. 11

Gabriele Galimberti – Toy Stories 
I arton månader reste den italienska fotografen Gabriele Galimberti över hela världen för att dokumentera barn och deras leksaker. I en lika rörande som tänkvärd bildserie ser man barn tillsammans med mängder av klossar och nallar eller bara en ensam docka. Själv säger fotografen att “at their age, they are pretty all much the same; they just want to play.” Här kan du se hela bildserien.

VÄRVET med Carin Rodebjer
Med podcasten VÄRVET satte Kristoffer Triumf det långa samtalet på kartan. I ett av de senaste avsnittet har han intervjuat modeskaparen Carin Rodebjer i sitt hem i New York. Hon berättar om sin uppväxt på Gotland, hur hon hamnade där hon är idag och hur det är att leva i New York. Här hittar du VÄRVET och här kan du läsa en intervju med Kristoffer Triumf himself.

The Knife – A Tooth For An Eye
Musikvideon till The Knifes senaste singel A Tooth For An Eye är en suggestiv och dansant dekonstruktion av makt och manlighet. I en vanlig svettig idrottshall tar en ung tjej makten över en samling män och leder dem in i en sensuell och befriande dans. Medan de dansar sjunger hon med i låten och säger “I’m telling you stories, trust me”. Bakom videon står Roxy Farhat och Kakan Hermansson. Skivan Shaking The Habitiual släpps i början av april.

Saturday, Monday – The Ocean
Bakom Saturday, Monday står dj:n och musikproducenten Ludvig Parment. I en intervju med Radar berättade han att han med sin musik skapar berättelser. Efter att ha lyssnat på hans EP The Ocean kan man inte annat än att hålla med. Särskilt när hans djupa elektroniska beats kompletteras med Julia Spadas starka sångröst.

William Wegman och Acne Studios
Den amerikanske konstfotografen William Wegman är mest känd för sina surrealistiska och humoristiska bilder av weimaranerhundar. När han nu samarbetar med Acne är det därför inte konstigt att modellerna bytts ut mot hundar. I en kampanj för S/S 2013 har de fått hålla i kuvertväskor och kliva i både kostymer och skor. I en video från behind the scenes kan man se hur det gick till när bilderna togs. Bisarrt och bedårande.