Radar rekommenderar v. 12

Adam Tensta – The Undeniable Tape
Med sitt senaste mixtape The Undeniable Tape har Adam Tensta bevisat att han är en av de största inom svensk hiphop. Eller snarare inom svensk musik. I samarbeten med artister som Duvchi, Elliphant och David Sanström har Adam Tensta blandat den hårda hiphopen med mjuka melodier och skimrande pianotoner. Själv kallar han sitt mixatpe för en hyllning till sina medmusiker och sina lyssnare.

Under ytan… – Hallwylska museet
Utställningen Under ytan… Om det onämnbara vid sekelskiftet 1900 på Hallwylska museet i Stockholm handlar om betydelsen av kläderna som döljer sig under ytan. I utställningen visas både kvinnors och mäns underkläder från decennierna innan och efter sekelskiftet 1900. Det är underkjolar, krinoliner, korsetter, kalsonger, strumpeband och bysthållare. Här visas även några samtida underkläder som en kommentar till dåtiden. Visas fram till den 9 juni.

Iggy Azalea – Work
Iggy Azalea är en ny australiensk rappare som konkurrerar med Nicki Minaj, Azealia Banks och Angel Haze, för att nämna några. För några dagar sedan släppte hon musikvideon till Work, en video som inspirerats av Outkasts musikvideo till Bombs over Baghdad, musikalfilmen Priscilla, Queen of the Desert och Quentin Tarantinos Death Proof.

En av bilderna som hittats efter Sandy.
En av bilderna som hittats efter Sandy.
Maurice Van Es – Photos Found After Hurricane Sandy
Den holländske fotografen Maurice Van Es har samlat ihop bilder som hittats i rasmassorna efter orkanen Sandy som drog in över USA i höstas. Bilderna har hittats av människor som fotograferat av dem och lagt upp dem på en sida på Facebook i hopp om att kunna spåra dem till dess rätta ägare. De många bilderna av semesterstränder och hundar blir i sammanhanget till skärvor av minnen och liv som orkanen kan ha tagit. Sorgligt och tankeväckande. Se dem här.