Radar rekommenderar v. 14

Thierry Cohen – Darkened Cities
I Thierry Cohens bildserie Darkened Cities har städerna släckts och stjärnorna tänts. Det är bilder på nätter som inte existerar. Ljus och luftföroreningar gör det omöjligt att se en så detaljerad natthimmel över en stad, så Thierry Cohen hämtade himlarna från platser som låg på samma latitud som städerna han ville släcka ned, men som hade renare atmosfär och klarare natthimmel. Sedan placerade han in bilden av den stjärnbeströdda himmeln över städer som São Paulo, New York och Tokyo. Resultatet är lika sagolikt som dystopiskt. Här kan du se bilderna.

Syket – Can You Keep a Secret?
Sjumannabandet från Umeå har släppt sin andra skiva. Can You Keep a Secret är som en resa genom karg skogar och steniga stränder en solig sommardag. Den är mjukare och svulstigare än debuten With Love som kom för två år sedan, men har ändå kvar samma mörker och skärpa. Lyssna på den här.

PL01_20121025105155
Håkan Hellström

Håkan Hellström i Filip och Fredriks podcast
Den har några veckor på nacken nu, men med tanke på Håkan Hellströms stundande skivsläpp så vill vi ändå rekommendera den. När Håkan blir intervjuad i Filip och Fredriks podcast berättar han om sin första kyss, matlagning och sin kärlek till Diggiloo Diggiley. Han spelar också skisser till låtar som inte tidigare släppts. Du hittar den här.

Google Nose Beta
Hur luktar ett spöke? Hur luktar det inuti en egyptisk gravkammare? Googla det! I måndags släppte Google nyheten att de lanserar Google Nose, ett sätt att söka efter lukter på nätet. Med den nya söktjänsten är doften av spöke eller tusenskönor bara ett klick bort. När man hittat den doften man vill känna justerar Google molekylerna kring datorn eller mobilen så att man känner just den doften man sökt efter. Synd bara att det var ett aprilskämt.