Radar rekommenderar v. 16

Emma Tingård – Story Hotel
Med inspiration från street art och en expressionistisk enkelhet målar konstnären Emma Tingård både porträtt och mer abstrakta motiv. De starka färgerna och den stora storleken på målningarna gör dem både lekfulla och levande. Emma har tidigare ställt ut i London och Lausanne och nu visas hennes målningar på Story Hotel i Stockholm. Du kan se dem där fram till den 13 maj.

Spung
När SVT i veckan öppnade sina arkiv var det många bortglömda skatter som kom upp till ytan. En av dem är ungdomsserien Spung från 2002. Inspirerad av de amerikanska serierna Freaks and Geeks och My So-Called Life var den en rättfram och oscensurerad skildring av tonårslivet och blev snabbt kultförklarad. Cilla Jackert skrev manuset och för regi stod Måns Mårlind.Nu är duon åter igen aktuell med filmen Känn ingen sorg, baserad på Håkan Hellströms låttexter, som har premiär till sommaren. Här kan du se Spung.

Björn Yttling – Working 9 to 5
I sin vårkampanj hyllar Tiger of Sweden Jeans nattskiftens bortglömda hjältar. De som sliter på barer och klubbar från nio till fem. På natten. Till deras ära har de låtit musikern och producenten Björn Yttling göra en cover på Dolly Partons 9 To 5. Det är en modern och sprudlande hyllning till både Dolly Parton och nattskiftens hjältar.

Mash Up International feat. Vulkano – Monster
Mash Up International senaste samarbete med Vulkano resulterade i singeln Monster som släpptes förra veckan. En låt som både är överraskande, lekfull och målmedveten och som lockar till dans. Enligt Vulkanos bilder på Facebook kommer singeln snart att även åtföljas av en musikvideo.

Azaelia Banks – Yung Rapunxel
Modellen och sångerskan Azaelia Banks släppte i veckan en musikvideo till låten Yung Rapunxel, den första singeln från det kommande debutalbumet Broke With Expensive Taste. I videon går Azaelia till attack, beväpnad med en champangeflaska, mot kravallpoliser till toner från arga visselpipor. Regissören Jam Sutton flörtar vilt med nittiotalsmode, surrealism, humor och skräck.