Radar rekommenderar v. 23

David Lynch & Lykke Li – I’m Waiting Here
David Lynch är mest känd som regissör till kultförklarade tv-serien Twin Peaks, men har även en framgångsrik karriär som musiker. I veckan släpptes singeln I’m Waiting Here som är ett samarbete med svenska Lykke Li. I väntan på att hans nya skiva The Big Dream släpps den 15 juli kan ni lyssna på singeln här.

Gengångare
Serien Gengångare är en fransk thrillerserie som blandar skräck och familjedrama med övernaturliga inslag. Den handlar om några ungdomar, en pojke och en mördare som återvänder från de döda, omedvetna om sin egen icke-existens. Serien är inspelad vid en alpsjö och både fotot och miljöerna ger den ett lika skrämmande som vackert uttryck. Även soundtracket signerat Mogwai understryker seriens känsla av mystik. Serien sändes på SVT Play förra året, men visas nu igen. Se det första avsnittet r.

Mando Diao – Säv säv susa
I veckan släpptes en guldutgåva av Mando Diaos bejublade skiva Infruset där de sjunger tonsättningar av Gustaf Frödings dikter. Utgåvan innehåller nio nya spår, de tidigare osläppta låtarna Dagg och Säv säv susa samt en samling demoversioner av  låtar från Infruset. Den sorgliga kärlekslåten Säv säv susa släpptes tillsammans med en musikvideo där bandet letar efter den kvinna som enligt dikten drunknat i en sjö. Hör resten av skivan här.

Natten – Nairobi Night
Den 13 juni släpper Natten sin EP Dhalion, men redan nu kan man se och höra dem i låten Nairobi Night. Natten är vanligtvis ett helt instrumentellt band, men till den här låten har de samarbetat med sångerskan Wendy från Nairobi. Den suggestiva musikvideon som släpptes tillsammans med låten åtta och en halv minut av människor med masker för ansiktet, facklor och nattliga bilresor genom Stockholm. I en intervju med tidningen Bon berättar bandets Arvid Lärksäter att maskerna är krigsmasker från Bolivia och att känslan i videon bygger på maskernas ansiktsuttryck.