Radar rekommenderar v. 25

jj – Fågelsången
Bakom den svenska duon jj hittar man Joakim Benon och Elin Kastlander. Ända sedan de släppte sin debutsingel jj n°1 har de trollbundit både publik och kritiker med sin hypnotiskt drömska pop och sina samarbeten med artister som Ne-Yo och Lorentz & Sakarias. Senast vi hörde något av jj var när de i mitten av förra sommaren släppte en EP med det passande namnet High Summer. Men så på självaste midsommarafton släppte de låten Fågelsången som låter precis så somrigt sorgset som man vill att jj ska låta. Det tackar vi för. Hör den här.

The Bling Ring
Efter filmer som Lost in Translation, Marie Antoinette och Somewhere kan Sofia Coppola räknas som en av samtiden mest spännande regissörer. Hennes filmspråk utmärks av ett växelspel mellan storslagna scenerier och tillbakahållet skådespeleri där det under den skimrande ytan och mellan de outsagda replikerna döljer sig känslor av ensamhet, saknad och drömmar. Så också i hennes senaste film, The Bling Ring. Baserad på verkliga händelser handlar The Bling Ring om några ungdomar i Los Angeles som i sin längtan efter berömmelse och dyra skor börjar bryta sig in hos kändisar för att stjäla kläder, skor och smycken. Se den på bio nu.

Astrid

Astrid Andersen SS 2014    
En av de mest spännande visningarna under London Collections: Men signerades danska Astrid Andersen. Sedan hon tog examen från brittiska Royal College of Art i London för tre år sedan har Astrid Andersen etablerat sig som en av de mest intressanta modeskaparna inom herrmode och tagit hem flera prestigefyllda utmärkelser. I sitt skapande rör sig Astrid Andersens i gränslandet mellan det maskulina och det feminina, det sportiga gatumodet och den flärdfulla modevärlden. “Mitt mål är att skapa en stil som är maskulin, med attityd från gatan och referenser från hiphopen som ändå leker med mer feminina material och färger”, har hon själv sagt om sin design. Det märks inte minst i kollektionen för våren och sommaren 2014 där ljusa färger och material som spets och sammet möter träningsbyxor och baseballjackor. Se hela kollektionen här.

[embed width=”720″ height=”540″]http://www.youtube.com/watch?v=nAD72hLsXH8&feature=youtu.be/[/embed]

NONONO x TAKE#1
I veckan hamnade NONONO överst på musiksiten Hype Machines topplista med Belarbis och Taken By Trees x Beliefs remixer av låten Pumpin Blood. Som ett sätt att uppmärksamma uppmärksamheten släppte de nyligen en minidokumentär där de själva berättar om hur bandet bildades och hur de tänker kring sitt sound. Se den här och klicka dig sedan hit där du kan läsa Radars intervju med bandet från i våras.

Tala Madani – Dirt, 2011 © Courtesy of the artist and Pilar Corrias gallery, London
Tala Madani – Dirt, 2011 © Courtesy of the artist and Pilar Corrias gallery, London

Tala Madani – I Really Laugh When I Paint
Efter att ha visats på Moderna Museet i Malmö har utställningen Rip Image med konst av Tala Madani nu kommit till Moderna Museet i Stockholm. I sin målningar ställer iranska Tala Madanis samhällets maktstrukturer på ända med både humor och barnslig ärlighet. I en intervju med Synne Rifbjergberättar Tala Madani om betydelsen av skratt för hennes skapande. Intervjun är en del av konsthallen Louisianas webbaserade videoformat Louisiana Channel och kan ses här.