TBT: ⭐️ Prada 90’tal ⭐️

Vi kickstarta denna nya kategori med göra en djupdykning tillbaka till 90'talet, och gottar oss i Pradas stilrena siluetter, enkla detaljer och ibland även oväntade färgkombinationer. Här kommer en potpurri av mina favoriter 

●◉ 1 9 9 8 ◉●

F/W bilder tagna av Norbert Schoerner. En av mina absolut favoritkampanjer
 
●◉ 1 9 9 6 ◉●
 S/S.Definitivt Fulfint. Överraskande färgkombinationer och ett återkommande fult rutigt mönster som jag ändå känner ett begär att äga. Favoritkollektionen! (Sidenote: låten som spelas i videon är otroligt katchy och har gått och nynnat på den i tre dagar nu..)


◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

●◉ 1 9 9 5  + 1 9 9 1◉●

Den återkommande pagen
Efter att jag kollat in sommarens klädutbut har jag besviket insett att 80 talet ,inklusive axelvaddar, har gjort sin comeback.  De i sin tur betyder att om du råkar vara under 170 cm (läs jag) så är det stor risk för boxvarning. Så jag kommer definitivt ta inspiration från den här kollektionerna, springa omkring i olika secondhand affärer och klä mig stilrent med en kitchy tvist! :) 

Att byta bloggidentitet

På senaste tiden har jag haft väldigt svårt att komma mig för, samt känna mig inspirerad att skapa och uppdatera här på bloggen. Dels p g a stress, stökigt i personliga livet, tidsbrist samt ångest över vad jag anser vara värt att blogga om. Denna sida är ju lite min bebis, så har länge velat fram och tillbaka vad jag egentligen vill göra. Bara lugn, kommer inte att sluta blogga. Kommer däremot byta lite ''bloggidentitet''.

De som känner mig personligen vet att jag alltid varit en modenörd. Med detta betyder det inte att jag shoppat hysteriskt eller slaviskt följt trender. Utan kan sitta i timmar och följa med och kommentera nya kollektioner, samt kolla in nya trender som verkar fascinerande. Tycker det är så intressant! När jag var 12-13 år spenderade jag timmar uppe på mitt rum, ofta drickandes en kopp grönt te med 3 skedar honung + citronjuice  och bläddrandes genom högar av konst- och modemagasin och märkte ut fina klädkombinationer samt försökte klura ut hur bilderna var tagna.  Haha, var verkligen en kliché. Gick även omkring på stan och kollade in fina färgkombinationer på hus, och på så sätt kunde jag överföra det till fina klädkombinationer. Det kändes som konst!

Så, vad menar jag med ''ny bloggidentitet''?

Tänk att allting hålls som förut, men att som grund ha en huvudrubrik med inriktning på mode och konst istället för den oklara profilen som jag nu har. Känner jag för att blogga om en ny (eller gammal) kollektion så gör jag det. Ibland kanske det kommer tre inlägg efter varandra med enbart stilleben och outfitbilder. Tänker bara köra på känsla och med lite inspration från min tonårsblogg. Med det sagt kommer jag troligtvis fortfarande visa lite vardagsbilder, analogt(skall snart framkalla en filmrulle) osv. Men som grund ha en modeprofil.

Jag tycker det här känns som en ny start och jag är peppad på att blogga mer igen!

KRAM <3

Lördagslista!!

I’m back baby!

Här, som vanligt, med en halvrörig lista:

Senaste…

frukosten: Favoritmålet!  Tyvärr äter jag frukost väldigt oregelbundet. Det har nästan blivit som en ”lyxig grej” jag gör när jag är ledig och inte måste stiga upp så himla tidigt. Så detta var från senaste gången: Äppelkompott (längst under) + vaniljyoghurt toppat med rostade dadlar, kokos, torkade äppelbitar, puffat quinoa, kanel och kardemumma.
G o t t !

glädjeruset: När mamsingen flög över och hälsade på! Hade dessutom matchat in 3 lediga dagar. Happyhappy!! Här är en morgon på Pom & Flora <3

kulturella: Måste säga att för att jobba så mycket som jag ändå gör så är jag ganska imponerad över att jag inom de närmaste veckorna varit på två biobesök! ”The Big Sick” : mysig romcom, som fick hela publiken att gosa till sig och skratta högt. ”The Square”:  Bjöd på svart humor och obekväma känslor. Snyggt filmat.

smyckesköpet: Det börjar gå över styr! men man kan väl inte ha för mycket guldsmycken..

byggnaden: ingen lista utan husbild ! Tyvärr lever bilden inte upp till hur fantastiskt huset såg ut i verkligheten, men måste ju ändå visa upp en glimt:

annat köp: Kanske sist på bollen, men:  Nätstrumpor!! speciellt förtjust i de med små små hål, som man knappt märker att det är nät, men har även införskaffat mig två andra i ljus beige och rosa:

i väskan: plånbok, Marimekkopåse (med alla småprylar) läppglans i puderrosa nyans, en analog kamera och ett litet äpple. Själva nätkassen hittade jag på Mimmistaaf vid Midsommarkransen.

Resedagbok: Härliga Hamburg + Reeperbahn Festival!

Förra veckan åkte jag och Daniela till Hamburg för att fota + skriva om Reeperbahn Festival för Popmani.

Varken Daniela eller jag hade varit i Hamburg förut, så vi visste inte riktigt vad som väntade oss. Staden visade sig i alla fall vara en positiv överraskning! Blev speciellt förtjust i den hipstriga stadsdelen St:Pauli, där vi för övrigt bodde, och där även festivalen höll till. Lite shabbigt, men oerhört charmigt! Blev till och med lite sugen på att flytta dit…

Här på bloggen kommer främst resan i bilder, men:

→Ni kan läsa Danielas fina artikel om festivalen HÄR ←

Älskar att Daniela enbart hade packat med sig röda kläder. <3