”ha en söndag” och att se ut som en östermalmskille

Och så var det måndag igen!

Har varit ledig i 3 dagar = minisemester! innan det jobbade jag 8 dagar i streck och ska jag vara ärlig så var  livslusten inte på topp…. men nu är jag typ back on track! Så här kommer en recap i bilder:

Vaknade upp en dag förra veckan och kände att jag måste klippa mig. Direkt!. Sagt och gjort. Gick till en drop in och visade en bild till frisören på hur jag ungefär tänkte mig. Mannen som skulle klippa mig kunde knappt engelska, men svarade entusiastiskt  ”yesyes”  och så klippte han ändå som han själv ville.  Så nu ser jag ut som en östermalmskille. Som tur var visade sig detta vara ett vinnande drag. Känner mig fresh!

Insett att jag är väldigt fascinerad av upprepningar av olika slag. Kanske därför jag fotograferar så många hus måntro?

mötte upp Amanda häromdan för att kolla in Marie-Louise Ekmans utställning på Moderna. Har svårt att bestämma mig för om jag gillade den eller inte. Blandade känslor. Superkul att träffa Amanda iallafall :)

Igår sprang jag förbi Robin som lastade på med bröd åt mig, så nu är frysen full!


Jag och Malin har utvecklat ett nytt uttryck som vi brukar köra då vi båda är lediga. Nämligen att ”ha en söndag” . Det är då allting är sådär perfekt. En bra dag. En mysdag. Då allting bara flyter på. Så vi har haft en söndag nu i tre dagar! fabulous!

Spännande tider! + onsdagslista:

Vem kunde för två månader sen ana att jag skulle ha ett jobb som nu fått mig att till 75 % tänka på recept, menyer och nytänkande koncept, som dessutom kan komma till liv, och förhoppningsvis i höst/vinter finnas på en meny i Stockholm! Mycket är ännu oklart och nytt, så tänker inte berätta så mycket mer. Jag kan i alla fall säga att jag tagit mitt ansvarstagande, marknadsförings- och ekonomiskt tänkande till en helt ny nivå. Vuxenpoäng! hehe…Jag tänker inte ljuga. Jag känner mig väldigt nervös ännu. Mest för att det är en ny position med nya grejer, samt att jag är självlärd och inte har en utbildning bakom mig. Men jag kan! och jag fixar det! måste bara lite på mig själv. Får ändå se hur länge jag stannar här. Men just nu är det spännande och det är så roligt att få vara kreativ och ta initiativ! Har fortfarande en dröm om att jobba som AD (tror det skulle vara det perfekta jobbet för mig), eller med barnprogram (ja, är seriös! haha, tänk er: en kort, livlig tjej, som är vuxen, men ändå springer omkring som ett barn + har en mumindialekt! :D ).

okej, nog om om det. Här kommer en onsdagslista, som för övrigt inte alls har något med det jag skrev över om:

Senaste fina fasaden:

Hade glömt att plocka ut min polaroidkamera från väskan idag före min cykeltur, så passade på att ta veckans fina byggnad.

Klassisk söderbyggnad.  Hornstull:

Älskar för övrigt 5 x 4 formatet på bilderna.

Sen måste jag bara visa min fina cykel! Fick nyligen ärva den efter min mormors bror, som i sin tur ärvt den av sin pappa. Alla originaldelar kvar!! Hur fantastiskt är inte det?! Mycket terapeutisk att cykla med, då den inte har några växlar. Det gör att även när jag försöker cykla för fulla livet, så cyklar alla andra lugnt förbi mig. Så det är ingen idé att stressa.

se ut idag:

En kille på Tinder frågade en gång om jag alltid klär mig monokromt. Och tja, antar att jag gör det ganska ofta. Fast de gör ju alla i Stockholm (svart + svart+ svart). Idag: gamla favvotröjan från COS, mina vintage YSL byxor (som jag inte orkade stryka) och tygkass från Egypten som jag hittade uppe på min farmos vind.

Annars, som ni ser så har jag för tillfället en ”icke frisyr” så känn er fria att ge tips på hur jag skall klippa mig härnäst :))

Senaste klottret:

”Rastlös, podcastklotter”. Inget speciellt.

 

 Sparat på istagram:

Har omedvetet (igen) börjat dra mig till rosa nyanser. Men asså kolla på det nya Marimekkomönstret uppe i vänstra hörnet!  Tänk er en raklinjad klänning i detta mönster! Galen, men en showstopper!

insikter:

  1. En klarar ofta mer en en tror.
  2. Jag behöver inte måla mina ögonbryn , för ingen ser någon skillnad (yay!)

Så. Det var det. Tjohej!

Life update

Så, vad gör jag?

J o b b a r.

Har helt tappat dagarna och blev väldigt chockad då jag insåg att vi redan är inne i juli! Känner eventuellt mig lite skadeglad över det dåliga vädret här i Stockholm… :)

Här kommer i alla fall lite somrigare bilder från igår, före det blev ruskigt och regnigt, då solen lyste, himlen var drömmig och jag klädde mig i min 50-tals klänning: