Nu.

Godmorgon, direkt från sängen! Ligger i detta nu och äter godis men borde kliva upp och äta frukost. Har inte varit särskilt aktiv här senaste veckan och det är väl inte så konstigt, men såklart tråkigt pga saknar att blogga. Ibland får en dock tumma på saker för att orka och så får det vara. Istället har jag hängt mycket på auktionssiter (har börjat nära mitt bukowskisberoende igen), läst mycket i tidningar hemma och på internet och såklart varit mycket på Pinterest. Vill liksom sysselsätta mig med ytliga saker som jag mår bra av. Har haft svårt att koncentrera mig på mer krävande saker.

Den här helgen är i alla fall den första helg jag är hemma i Stockholm på flera veckor. Känns jättemysko, lite jobbigt men också lite skönt. Att få landa lite, inte göra så mycket utan bara vara. På onsdag eller torsdag flyger jag till Umeå igen för att fira min mammas födelsedag och stannar sedan där några dagar. Det ska bli fint.

Nu ska jag äta frukost och sedan försöka ta mig ut i solen. Ha en fin lördag!

Tid.

Vet inte riktigt hur jag mår just nu. Sorgen flyter liksom omkring likt ett regnmoln som hamnat vilse. Omöjligt att få tag i, greppa eller få bort, ständigt närvarande och som då och då släpper ifrån sig droppar precis så stora att en omöjligt tror sig kunna klara av dem men på något sätt ändå gör.

Det har gått lite drygt en och en halv vecka sedan besked och dagarna har som gått i ett samtidigt som det känns som en evighet passerat. Jag har varit hemma en vända i Stockholm för att krama om Magnus, ordna med jobb och gå långa och tysta promenader i solen.

Har gått omkring hemma i lägenheten en del och varit på Arlanda mer än vad jag varit under hela 2016 känns det som.

Och såklart varit hemma i ett snötäckt Umeå, med hundar, systrar och föräldrar. Vi har gått promenader, pratat om döden och om livet, sett på filmer från när vi var små och pratat om att det är okej att må litegrann hur som helst just nu. Jag har nog världens bästa familj faktiskt. Tålmodiga och fina mot varandra och som sluter upp bakom och hjälper den vars ork tryter just för stunden. Det är fint.

Tack också för alla era fina kommentarer. Ni är så snälla och jag blir helt varm i själen av allas omtanke <3

Varför lyser solen som starkast när allt är som mörkast?

Solen fyller lägenheten med ljus redan på morgonen numera. Luras om att det vår, trots minusgrader i luften. Det är ironiskt egentligen hur solen lyser som starkast när allt är som mörkast. Denna vår, som skulle bli och vara allt det som våren alltid är, kommer istället bli helt annorlunda. Mörk och tung och sorgsen. Lång men samtidigt alldeles för kort. Och för min mamma den allra sista.

Fredagsfint

Godmorgon fredag! Här kommer ett gäng fina saker jag scrollat förbi i mina flöden as of lately;

Residence publicerade i höstas ett reportage från Alvar Aaltos hem i Helsingfors och jag hade helt missat det fram tills i förrgår. Älskar ju att få se hur kreatörer har det hemma och tycker att Altos hem är så himla fint med en massa designklassiker och prototyper på möbler. Plus också för intressant artikel, som bland annat berättar hur pass delaktiga hans fruar, Aino och senare Elissa, var i hans arbete men som ofta inte nämns idag i samband med hans design. Hade ingen aning om detta men så typiskt ändå på något sätt.

En av mina favoritpersoner Hari Nef pryder omslaget till februarinumret av Love Magazine. Så snyggt fotograferat dessutom, av ingen mindre än Kendall Jenner.

Raf Simons, som är nybliven chefsdesigner på Calvin Klein, släppte sin första kampanj för märket för några dagar sedan. Snygga bilder, snygga killar och snygga kläder. Fler bilder finns att se här! Såg förresten dokumentären Dior and I i förrgår, som handlar om Rafs första tid på modehuset Dior för några år sedan. Mycket bra och intressant om ni gillar sånt!