Brooklyn

brooklyn-1
brooklyn-2

Sist ut på vår checklista var Brooklyn Bridge och Williamsburg. Efter att vi ätit brunch tog vi tunnelbanan downtown. Ambitiösa som vi var tänkte vi promenera över Brooklyn Bridge och därefter bege oss till fots mot Williamsburg för möta upp Amanda. Det visade sig vara en rätt dålig idé. Efter att vi promenerat i vad som kändes som evigheter genom folktomma och nedgångna områden, gått vilse i judiska kvarter mitt under sabbaten och blivit nedkylda och blöta av snön som helt plötsligt började vräka ned nådde vi Williamsburg en dryg timme senare än planerat. Trötta och lessa bestämde vi oss för att åka tillbaka till Manhattan istället.

Men våra bravader var inte helt i onödan då vi passerade ett av New Yorks absoluta guldkorn när det kommer till fotoplatser. Inklämt mellan Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge låg en gata vars kringliggande byggnader bildade en perfekt ram runt Manhattan Bridge och Empire State Building. Området kallas faktiskt Down Under the Manhattan Bridge Overpass, eller förkortat DUMBO.

brooklyn-3

Leave a comment