Le Grainne Café

Något vi gjorde mycket av i New York var att äta brunch. Jag spenderade nog mer pengar på brunch än något annat under hela resan. Men vem kan klandra mig? Få saker är bättre att starta dagen med än en god och ordentlig brunch. Vi hann testa några olika caféer, bistros och diners under veckan (med lite blandade resultat) men det var ett ställe som vi speciellt fastnade för – Le Grainne Café.

Det värsta jag vet när jag reser är att äta på samma ställe flera gånger. Jag vill utforska, testa olika ställen och hitta de där guldkornen som en bara stöter på av en slump. Trots detta måste jag faktiskt erkänna att vi gick på Le Grainne Café mer än bara en gång. Lokaliserat vid korsningen av 9 Avenyn och 21 gatan var den precis så långt borta från Amandas lägenhet att magen började kurra men utan att hungern hann övergå till grinighet (något som händer alltför ofta för både mig och Magnus).

Caféet är ett franskt sådant med mängder av croissanter, bröd och bakverk att välja ifrån. Det godaste på menyn var dock deras yoghurtskål med müsli och fruktsallad toppad med honung. Skulle nästan kunna leva på det för resten av mitt liv. Att de dessutom hade en trevlig personal, mysig inredning och inte var så fasligt dyrt skadade inte heller. Hit kommer vi definitivt att återvända nästa gång vi är i New York.

Leave a comment