Top of the rock

DSC06212

När en besöker New York för första gången är det nästintill obligatoriskt att åka upp i något av de två större observationsdäcken som finns i staden – Top of the Rock i Rockefeller Center och Empire State Building. Vi hade haft svårt att bestämma oss för vilken vi skulle välja, men när vi under slutet av vår första dag passerade Rockefeller Center på väg mot 5th Avenue blev valet enkelt. Det hade just börjat skymma och eftersom att det var måndag var kön var inte särskilt lång. 30 minuter senare befann vi oss drygt 250 meter upp med utsikt över ett Manhattan där solen just gått ner och ersatts med ljus från stadens miljontals lampor.

Några dagar senare åkte vi faktiskt upp i Empire State Building också, mest för att se New York från ovan under dagstid. Så här i efterhand hade jag nog kunnat skippa Empire State då besöket mest bestod av att köa och trängas med horder av turister.

DSC06168

Leave a comment