Tips // Tadao Ando

tadao-1
tadao-3

Titel: Tadao Ando – From Emptiness to Infinity

Längd: 51 minuter

Glad påsk! Är det bara jag eller är påsken kanske den mest oklara högtiden? Vad brukar en egentligen göra förutom att äta ägg (både riktiga och sådana fyllda med godis) och dricka om-ettikerad julmust? Hur som helst så brukar våra påsktraditioner bestå av att åka och hälsa på min farmor och farfar i Sundsvall – men i år dissade de oss för deras vänner i Spanien så vi håller oss hemmavid istället. 

Om det är någon annan som inte har en fullspäckad påskhelg framför sig så tänkte jag tipsa om dokumentären Tadao Ando – From Emptiness to Infinity. Tadao Ando, som började intressera sig för arkitektur som 15-åring, saknar formell utbildning men har ändå lyckats bli en av världens mest kända och välrenommerade arkitekter. Hans byggnader, ofta skapade av råa material som betong och glas, är en mix av japansk traditionalism och modernism. Många av Andos byggnader är idag nästan 40 år gamla men ser lika moderna ut nu som de gjorde när de byggdes. Är en intresserad av arkitektur eller design (eller egentligen bara av människor som är oerhört duktiga på det dem gör) så finns dokumentären att se på SVT-play till och med imorgon. Tips tips!

tadao-2
tadao-4

Leave a comment