Ugnstorkade Tomater

tomato

Häromdagen stötte jag på ett smart litet recept när jag klickade runt på pinterest för lite lägenhetsinspo – nämligen ugnstorkade tomater! Om ni är som jag och alltid lyckas köpa mängder av tomater som en inte hinner äta upp innan de blir dåliga är detta recept perfekt. Det spelar inte heller någon roll om tomaterna hunnit bli lite mjuka och squishy, de går lika bra att använda ändå. Att ugnstorkade tomater dessutom är svingott, busenkelt att göra och håller över en vecka i kylen gör ju inte saker sämre, eller hur?

 

tomato-2

tomato-3

INGREDIENSER

Körsbärstomater

Olivolja

Salt

Ev lite torkad basilika

Börja med att halvera en tomaterna och lägg i dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form.

Häll över lite olivolja och strö över lite salt (du kan också krydda lite extra med exempelvis torkad basilika).

Tillaga i mitten av en 100 grader varm ugn i lite drygt 2 timmar. Sätt en träslev eller liknande mellan ugnen och ugnsluckan för att släppa ut fukten. När tomaterna har skrumpnat ihop ordentligt är de klara!

Så enkelt är det! Ugnstorkade tomater går att använda i pesto, pastasåser, sallader eller bara som de är på en macka med lite cream cheese. Hur gott som helst!

tomato-4

Leave a comment