Hundbesök och Perfekta Scrambled Eggs

Den här veckan har – i motsats till förra veckan – varit väldigt lugn och behaglig. I och med att Kristi Himmelsfärdsdagen infaller på en torsdag jobbar jag bara två dagar den här veckan, vilket betyder att jag har massor av tid till att ta det lugnt efter förra veckans hektiska dagar. Tyvärr har Magnus jobbat alla dagar då jag varit ledig, men sedan i tisdags kväll har jag haft mina föräldrars hund Winston som sällskap här i lägenheten istället.

Igår lyckades vi dock träffa av så att vi hade en ledig förmiddag ihop, så vi passade att göra en god frukost med bland  annat Müsli, Kaffe Latte och lite klassisk äggröra.

Ingredienser

5 äggvitor & 4 äggulor

25 g smör

2-3 msk grädde

salt & peppar

Det var i höstas som jag lyckades komponerade ihop det här receptet som resulterar i en helt perfekt äggröra. Sedan dess har jag testat lite olika varianter men inget har varit lika bra som detta. Det du behöver är fem stycken ägg (5 vitor och 4 gulor), en skvätt grädde, smör och lite salt och peppar. Receptet är som ni hör inte det nyttigaste i världen och det tycker jag faktiskt inte gör någonting. Men om en vill kan grädden ersättas med mjölk och kanske en äggula extra.

Börja med att kläcka äggen i en bunke. Separera äggulan från vitan för ett av äggen. Ett tips är använda sig av kylskåpskalla ägg, då spricker inte gulan lika lätt!

Vispa ihop äggen lite snabbt och tillsätt grädde, salt och peppar. Fortsätt sedan vispa till en jämn, ljusgul smet. Under tiden kan du smälta smöret i en kastrull.

När smöret smält och blivit gyllengult häller du i äggblandningen. Sänk genast värmen och rör om med en slev. Ett bra knep för att förhindra att det bränns fast (vilket är lätt hänt) är att av kastrullen från spisen med jämna mellanrum och skrapa ordentligt med sleven i botten av kastrullen.

Rör om hela tiden för att inte få för stora klumpar och lyft bort från värmen när äggröran nått den konsistens du vill ha. Servera på macka, med bacon/fejkon eller ät direkt som den är!

Comments

  1. […] morgon åt jag en sen frukost i dagsljus med scrambled eggs (läs mitt bästa recept här!), ingefärs- och hallonsmoothie, kaffe och avokadotoast. Läste förresten att solen går upp […]

Leave a comment