Loppis, lamor och landsbygd

I lördags hade jag och Magnus vår första helt oplanerade helg på flera veckor och tanken var att vi skulle spendera den hemma i sängen och inte göra någonting.

Nu blev det inte så då mina systrar tipsade om att det var loppishelg i byarna utanför Umeå. Sagt och gjort packade vi ner matsäck, satte vi oss i bilen och åkte iväg på en liten roadtrip. 

Första stoppet var på en loppis i en lada utanför Vännäs.

Här fyndade vi dagens första och enda fynd; ett gammalt klaffbord som ska bli ett nytt köksbord. 350 spänn gick kalaset på och det kändes ju helt klart som ett kap.

Strax efter detta kom Klara och Kalle och joinade oss.

Efter att vi passerat några loppisar bestämde vi oss för att stanna till för lite eftermiddagsfika hos Glassbonden.

Glassbonden är ett litet gårdskafé några mil utanför Umeå som producerar och säljer (som ni kan höra på namnet) glass, gjord på mjölk från kossorna som betar ett stenkast därifrån. Glassen finns i mängder av olika smaker, allt från västerbottensost och päron till vanlig hederlig vanilj.

Jag testade citronkaka (supergod) och lakrits (inte lika supergod).

När vi ätit upp vår glass gick vi en sväng och klappade kossorna innan det bar av igen.

Denna gång till Rödå Antik i Rödåsel.

Det var här som vi hittade vår gamla trästege som just nu står i vardagsrummet. Just den här dagen hittade vi dock ingenting som fick följa med hem.

Vid det här laget var vi rätt less på loppisletande så vi fortsatte vår lilla roadtrip till Mickelträsk. Där finns det nämligen en minidjurpark med massor av mer eller mindre exotiska djur.

Drygt två timmar spenderades med att bland annat åka höflak, rejält dra upp medelåldern bland besökarna (mest barnfamiljer där förutom oss hehe) och klappa lamor, alpackor och getbebisar innan vi till slut åkte hem mot Umeå igen.

Leave a comment