Vardagsrummet

I lördags fick ni ju en sneakpeak på vardagsrummet när jag visade vår nya tavla, så idag tänkte jag att ni ska få se resten!

Vardagsrummet är nog  det rum där det skett flest förändringar sen vi flyttade in. Växter har tillkommit och sedan grillats av solen, ett sideboard flyttade in och sedan ut (när vi hunnit ledsna på det efter ungefär en månad) och de andra möblerna har flyttats runt i rummet både en och två gånger. Nu är dock det mesta klart och vad passar då bättre än att köra en liten walk-through av vårt vardagsrummet?

Soffan och fåtöljen var bland det första vi köpte och är från IKEA. Bordet köpte Magnus från en “köp-och-sälj”-grupp på Facebook och mattan är mina föräldrars gamla.

Jordgloben i fönstret har tidigare stått i mitt barndomsrum hemma hos mina föräldrar. Tittar ni noga kan ni se hål från knappnålar som jag placerat ut när jag planerade min världsomsegling som 10-åring hehe.

På bordet ligger ett exemplar Cereal, som är en de finaste tidningar som finns. Varje nummer innehåller väldigt fina bilder, city guides och reportage om annat kul. Tips tips!

Citronträdet i hörnet fick jag i födelsedagspresent av mina systrar. Tyvärr växer det ingen frukt på det ännu. Blommorna blir bara till små gröna citronliknande knoppar som sedan faller av. Tråkigt.

Sittpuffen nedanför trädet köpte jag på Jysk och lampan i koppar på bilden till höger är från Hemtex.

TV-bänken är fyndigt nog gjord av två stycken trådkorgar från Lagerhaus som vi skruvat upp på väggen. Varken jag eller Magnus är särskilt förtjusta i klassiska TV-möbler så det var skönt att hitta en lösning som vi båda gillade till slut.

Sedan har vi till slut väggen där vår nya tavla hänger. Till vänster om den står en gammal stege som vi köpte på Rödå Antik för några helger sedan och till höger denna sommars kanske bästa investering; min racercykel. Med den cyklar jag till jobbet på typ tre röda. Det har räddat mig från att komma sent många gånger den här sommaren.

På bilderna nedan syns bland annat de signerade skivorna av Lana Del Rey, Sam Smith och Lorde (ligger under Sam Smith-skivan) som jag fick av Magnus i julklapp. Rätt nice att ha, trots att vi varken har en vinyl- eller CD-spelare hemma.

Och det var vardagsrummet det.

Leave a comment