Chocolate Chip Cookies av Svarta Bönor

Ingredienser

2 msk chiafrön

0.75 dl honung

1 burk kokta svarta bönor

1 dl kakao

½ tsk vaniljsocker

2 msk kokosolja

ca 75 gram hackad choklad

Flingsalt

Som sagt har den senaste veckan bestått av att hitta på olika projekt att sysselsätta mig med nu när Magnus är borta. Ett av dessa projekt var att komma på något som jag kunde göra av alla burkar bönor som står i vårt skafferi. Eftersom att det nästan alltid är extrapris på just bönor händer det att jag köper på mig mängder som sedan bara står och trycker i skåpen hemma.

Men för några dagar sedan ramlade jag över ett recept på chocolate chip cookies gjorda på svarta bönor. Receptet var verkligen världens enklaste och smeten tog typ fem minuter att svänga ihop. Beroende på vad en har hemma går det såklart också att variera ingredienserna. Till exempel går chiafröna att byta ut mot ägg, chokladen mot någon smaksatt variant (typ mintchoklad känns spontant som att det skulle kunna vara gott?) och så vidare. Dessutom är kakorna väldigt mättande och proteinrika, så de går att med gott samvete äta som typ mellanmål, och sånt gillar vi ju.

Börja med att blanda chiafrön och honung. Låt stå och svälla i några minuter medan du går vidare till nästa steg.

Skölj ett paket färdigkokta svarta bönor.

Blanda bönor, kakao, kokosolja och vaniljsocker i en matberedare och mixa till det har blivit en smet.

 

 

Lägg smeten i en skål och blanda i hackad choklad och chiafröblandningen.

Rör om tills att allt har blandats ihop ordentligt.

Klicka ut små runda kakor på en plåt, strö över lite flingsalt och baka i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Svårare än så var det inte!

Leave a comment