Frukost, Friedrichshain och Frankfurter Allee

fff-1

De senaste dagarna har varit lite hektiska för mig. Skoluppgifter har varvats med inskolning på mitt nya jobb och däremellan har jag försökt hinna med att med att umgås med Magnus så mycket som möjligt innan han skulle åka till Stockholm för kvalveckan i Idol! På torsdag kör han live, då får ni rösta som tokar så att han går vidare!

Hur som helst så har jag även hunnit med att beta av nästan alla bilder från Berlin och är nu framme vid lördagen, den sista dagen på vår resa, som mestadels spenderades i stadsdelen Friedrichshain.

fff-2

Första stoppet för dagen var Silo Coffee där vi skulle äta frukost.

 

fff-3

 

På de flesta frukostställen vi ätit på under resan har fungerat så att en fått plocka ihop sin egen frukost genom att beställa massa olika smårätter. Ungefär så trodde jag att det skulle fungera även här – speciellt med tanke på att allt var så billigt – men istället lyckades jag köpa mat som hade kunnat föda en hel familj. Så kan det gå. Gott var det i alla fall.

 

fff-4

 

När vi ätit upp vandrade vi vidare någon gata upp till Boxhagener Platz där det på berlinskt manér var lördagsmarknad.

fff-5

Vi köpte lite färska bär och promenerade sedan vidare.

fff-6

Vi passerade en fin blomsterhandel. Magnus som hade ont i fötterna passade på att sätta sig ner en stund.

fff-8

I takt med att vi närmade oss Frankfurter Allee (som var en av huvudgatorna i gamla Östberlin) började även husen bli mer och mer sovjetliknande.

 

fff-7

 

Eftersom att det var rätt dött i dessa delar av Friedrichshain vände vi ganska snart tillbaka mot Boxhagener Platz…

 

fff-9

 

…För att äta lunch på Yoyo Foodworld som vi blivit tipsade om. Hela deras meny är vegansk och det finns hur många olika burgare, wraps och sallader som helst att välja mellan.

fff-10

Till och med Magnus, som är väldigt skeptisk mot vegansk mat, tyckte att det var gott.

 

fff-11

När det blev eftermiddag tog vi U-bahn till Tempelhofer Feldt. Vi hade sett att det fanns Segways att hyra när vi var där vår första dag i Berlin men det visade sig att en behövde gå en kurs för att få hyra dem så vi fick nöja oss med varsin elmoppe istället.

Här susade vi runt bland alla hipsters ett tag innan vi till slut begav oss tillbaka till lägenheten för att vila upp oss lite inför vår sista kväll i Berlin.

Leave a comment