Hamburger Bahnhof

hamburger-bahnhof-1

Godmorgon! Jag tänkte inleda veckan med ännu ett inlägg från Berlin! Det har ju blivit en del hittills men snart har jag betat av alla, så bare with me!

På fredagseftermiddagen besökte vi som sagt museet Hamburger Bahnof. Hamburger Bahnhof ligger i samma område som typ alla större museum i Berlin (praktiskt) och är ursprungligen en gammal tågstation som numera huserar ett konstmuseum med fokus på contemporary art. Med andra ord är det före detta ankomsthallar och tågplattformar som nu innehåller utställningar och konstverk. Väldigt berlinskt helt enkelt.

hamburger-bahnhof-2

Själva huvudutställningen under vårt besök var installationen Moby Dick av den tyska konstnären Michael Beutler. Överallt i den stora huvudsalen stod stora installationer uppbyggda. Bland annat fanns det en stor roterande kupol i mitten av salen som Magnus, i alla fall att döma av bilden, var väldigt fascinerad över.

 

hamburger-bahnhof-3

 

Om jag ska vara helt ärlig så fattade jag typ ingenting av installationen. Såg mest stökigt ut i mina ögon. Men jag är nog inte tillräckligt artsy.

hamburger-bahnhof-4

Vi hängde inte läpp över detta utan gick helt enkelt vidare genom den fina byggnaden mot de permanenta utställningarna.

 

hamburger-bahnhof-5

 

På vägen dit passerade vi lite andra konstverk. Bland annat en massa stenblock som låg utplacerade i en korridor.

 

hamburger-bahnhof-6

 

De permanenta utställningarna består bland annat av verk från Andy Warhol och Jeff Koons.

hamburger-bahnhof-7

Men jag var nästan mer intresserad av att kolla på de fina taken.

hamburger-bahnhof-8

Den sista utställningen vi kollade på handlade om Black Mountain College som var en konstskola som grundades i USA på 30-talet. En rad kända poeter och konstnären studerade vid skolan under olika perioder fram tills att den la ner 1957.

hamburger-bahnhof-9

Magnus passade på att en vilopaus medan jag gick runt och kollade på utställningen.

hamburger-bahnhof-10

Det var en väldigt fin utställning rent estetiskt. Mycket nakna träslag, metall och pastellfärger.

hamburger-bahnhof-11

Innan vi till slut åkte hem så stannade vi till i museets bokhandel där det fanns massor av fina konst- och designböcker. Tyvärr köpte jag ingenting pga snål vilket jag ångrar bittert nu. Men å andra sidan har jag nu en anledning att åka tillbaka. Och det är ju nice.

 

Leave a comment