Urban Spree

urban-spree-1

På fredagskvällen efter att vi varit på Hamburger Bahnhof tog vi U-bahn till Friedrichshain. Vi skulle gå en sväng förbi East Side Gallery och sedan promenera därifrån till området Urban Spree. East Side Gallery har ni garanterat sett massa bilder från så det hoppar vi över och går istället raskt vidare till Urban Spree.

Urban Spree är något så diffust som ett ~kreativt space~ som byggts upp i ett område som tidigare användes för järnvägsunderhåll. Idag används området till konstutställningar, konserter, barer, klubbar och så vidare.

urban-spree-2

Vi började med att kolla in Urban Spree Gallery. Tyvärr kom vi dit ganska precis innan stängning och hann bara bara gå runt där inne en kort stund.

urban-spree-3

Istället gick vi ut i kvällssolen.

urban-spree-4

Nästan alla av de gamla byggnaderna i hela området är täckta av grafitti.

 

urban-spree-7

 

Det var en jättehärlig kväll och folk satt lite här och var och åt mat från foodtrucksen som stod i nästan varje hörn.

urban-spree-6

Solen var just på väg att gå ner och vi var på bra humör.

I lagerlokalen till höger hölls det ett crossfit-pass.

urban-spree-8

Och på en innegård höll några på att klättra medan andra ställde i ordning för utebio.

urban-spree-9

Jag och Magnus köpte resans första och enda öl. Varken han eller jag är särskilt stora öldrickare och tyvärr ändrades det inte heller under vår tid i Berlin, trots att vi befann oss i ölens hemland. Men vi gav det ett försök i alla fall.

urban-spree-10

Sedan satt vi ett tag och spanade på alla människor som började strömma in. Efter det gick vi och åt hamburgare på Schiller’s Burger, åkte till Alexanderplatz en kortis innan vi till slut gick hem till lägenheten och sov.

Leave a comment