Höstsallad

Ingredienser

ca 10 körsbärstomater

1/2 rödlök

1 tsk dijonsenap

1 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

1 burk kikärtor

1 äpple

1 pkt halloumi

1 påse salladsmix

smör & olja till stekning

Jag bor ju i princip själv nu när Magnus är med i Idol och förutom att det är jobbigt att sakna honom så finns det också andra grejer som blivit rätt tråkiga i och med detta, däribland att laga mat. Egentligen tycker jag om att laga mat och testa nya recept men inspirationen finns inte alltid där när en bara lagar maten åt sig själv. Därför har jag försökt att göra så enkla och snabba rätter som möjligt och ett bra exempel på en sådan maträtt är sallad. En sallad går snabbt att svänga ihop och ingredienserna går att variera i all oändlighet. Till exempel kan en bara ta det som finns hemma eller, som i mitt fall, det som var på extrapris på ICA. Helt enkelt en perfekt maträtt när en inte har lust att laga något mer avancerat.

Grundreceptet på just den här, lite matigare salladen fick jag av Amanda i vintras. Sedan dess har jag försökt förfina det lite olika sätt och till slut kommit fram till den här, enligt mig, ultimata varianten. Den här salladen innehåller både sälta från osten, sötma från äpplena och hetta från kikärtorna. Dessutom passar den bra att äta varm vilket jag tycker är rätt nice nu när höstkylan har börjat komma. Receptet nedan räcker till två rejäla portioner.

Börja med att skära ca 10 körsbärstomater i båtar och finhacka en halv rödlök.

Nu är det dags att göra dressingen! Blanda dijonsenap, olivolja och balsamvinäger och rör sedan i tomaterna och löken.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och häll ner en burk avrunna kikärtor. Krydda med chiliflakes/chilipulver och stek tills de blivit gyllenbruna. Lägg sedan kikärtorna i skålen med tomaterna och löken.

Smält en klick smör och fräs ett finhackat äpple tillsammans med lite kanel tills äpplena fått färg. Stek sedan ett paket halloumi skurna i bitar (orkade inte fota detta steg pga blev så hungrig hehe) och blanda ner alltsammans i skålen med tomaterna, löken och kikärtorna. Häll till sist i en påse salladsmix och rör om ordentligt. Servera direkt!

Comments

 1. Sofie

  Du tar så himla fina bilder! Vad använder du för kamera? Vad använder du dig av för fotoprogram/app när du redigerar dina bilder?

  Tacksam för svar!

  P.s
  Du har verkligen en riktigt härlig blogg! :)

  1. Eric

   Åh tack vad snäll du är! Jag använder mig av en Sony a6000 med ett fast 35mm F1.8! Sedan redigerar jag bilderna i Adobe Lightroom! :)

 2. Jeanette

  Men tack fina du, din kommentar gjorde mig jätteglad :) Du tar också väldigt fina bilder! Bra och pedagogisk inlägg, tummen upp!

Leave a comment