Självporträtt

sjalvportratt

Förra veckan blev vi klara med fotomomentet i kursen jag läser och som avslutningsuppgift skulle vi fota ett självporträtt. Självporträttet skulle spegla vilka vi är som personer och egentligen fick vi inga mer direktiv än så. Jag hintade ju lite om att jag var ute och fotade förra tisdagen och här ovanför kan ni se resultatet.

Min tanke var att på något sätt skildra mina motstridiga känslor av att vilja vara spontan och våga kasta mig ut samtidigt som jag alltid längtar efter någon form av trygghet. Tycker att jag fick fram det rätt bra om jag får säga det själv, eller vad tycker ni?

 

Comments

 1. Chessie

  Åh jag gillade bilden jättemycket!! Får en känsla av att vara “hard to define”, lite oklar, och lite mystisk. Att andra kanske inte vet exakt vem man är, men någonstans innerst inne så vet man nog det själv även om man känner sig förvirrad. Man vet inte vad man ska vänta sig riktigt, för det finns så mycket som man är och kan vara. But perhaps I’m just projecting myself onto your picture now hahah! Väldigt intressant val av självporträtt iaf :) Good job! x

  1. Eric

   Intressant tanke! Skulle nog säga att jag är lite svår att definiera, men det kanske å andra sidan stämmer in på alla!
   Tack så mycket! :)

 2. Eliza

  Fin bild! Om jag skulle beskriva dig som person utifrån denna bild, då skulle jag säga att du är en känslig person, mer av en introvert, vill att saker och ting ska vara okomplicerade, gillar spontanitet men inte när det händer för mycket på en gång och går för fort för dig att hänga med. Det är liksom att du gillar nytt (nya saker, etc.) men inte när precis allt är nytt på en gång. Sedan, andra ord som kommer upp när jag ser på bilden – stabilitet, minimalism, avstånd.

  Okej, nu känner jag ju dig inte, så vet inte om allt det där passar alls, haha. Men det var det som jag fick från bilden. Du får ursäkta denna “analys”, jag håller på att skriva en poesi analys uppsats just nu, så det är nog därför det blev så :)

  1. Eric

   Oj, det är nästan läskigt hur pass bra detta stämde in på mig haha! Det här med analysen verkar vara din grej! :)

  2. Eliza

   Tack! :) Jag kan förklara hur jag tänkte, ifall du är nyfiken eller så.
   Det är:
   mjuka bakgrundsfärger (känslig->kanske romantisk->har ett öga för skönhet), färgerna liknar soluppgång (nytt->förändringar->spontanitet), dina kläder (en svart polotröja->stabilitet->okomplicerad->kanske lite tillbakadragen), din ansiktsuttryck (att du blundar->avstånd->kanske mer av en introvert).

   Hoppas det hjälper nåt :) Du tar väldigt fina bildar (särskilt på mat), tycker du har en talang. Lycka till!

Leave a comment