Chiapudding

Ingredienser

1 dl kokosmjölk

1 tsk vaniljpulver

1 ½ msk chiafrön

Jag vet inte hur det är med er men chiapudding är något som jag försökt på mig ett antal gånger. Jag har testat mängder av olika recept med olika mängd chiafrön, olika mängd vätska och inte minst olika typer av vätskor som bland annat havredryck, kokosdryck och mandelmjölk. Ändå har resultatet alltid blivit som en smaklös slemmig sörja som bara är gott om en verkligen låtsas.

Men för ett tag sedan läste jag på en blogg om en chiapudding gjord på kokosmjölk så jag bestämde mig för att göra ytterligare ett försök. Kokosmjölken är den extra krämiga varianten som brukar finnas i hyllan för asiatisk mat och gör att puddingen blir fyllig, mättande och med mycket smak av kokos. Egentligen känns det nästan mer som en dessert men ärligt talat, vem vill inte börja dagen med en efterrätt?

Själva receptet är väldigt enkelt och behöver egentligen inga instruktioner. Det är bara att blanda kokosmjölk, lite vaniljpulver och chiafrön i ett glas och låta stå i kylskåpet över natten. Eventuellt kan en röra om en extra gång efter ungefär en halvtimme för att få en mer jämn pudding. Sedan är det bara toppa med exempelvis färska bär, frukt eller nötter. Garanterat en bra start på dagen!

Comments

 1. […] måndags åt jag chiapudding med färska jordgubber. Chiapudding gör jag ju som alltid enligt detta recept eftersom det blir godast. Till det åt jag levaintoast med jordnötssmör, banan och […]

 2. […] gjort i ordning den frukosträtt jag vet som mest liknar en dessert – nämligen chiapudding enligt detta recept. Kokosgrädde alltså, vilken grej. Det hela toppades i alla fall av granola och serverades […]

 3. Saga

  Tyckte precis samma som du förut ang. slemmig sörja, kör bara på kokosmjölk nuförtiden pga. livet ju :D

  1. Eric

   Ja det är verkligen hur gott som helst haha!

 4. Fanny

  Hej! Har precis hittat till din blogg via Idol- någons Instagram – magnus Instagram – din Instagram … typ. ♡ Ville bara säga att jag redan gillar din blogg (och Instagram) massor och ni är ett jättefint par! ♕

  1. Eric

   Tack vad snällt, vad glad jag blir! :)

 5. Felicia Sj-W

  Hej! Jag bara undrar om man kan äta den hör chiapuddingen om man går på LCHF? Min mamma gör nämligen det och brukar ha svårt att veta vad hon ska göra för just frukost! Så det skulle ju vara ett superbra tips isåfall! Om inte annat kan ju jag prova det;)
  Tycker verkligen att du ger superbra tips! Kram:)

  1. Saga

   Hej! Det funkar skitbra för LCHF:are, kokosmjölken är ju väldigt fet vilket LCHF:are gillar hehe.

Leave a comment