Det bästa på SVT-play

tv-tips-1

En av mina favoritsysselsättningar jag har när jag är uttråkad är att bläddra runt på SVT-play. Jag är en riktig sucker för SVT-play och faktiskt så finns det en hel del guldkorn att hitta där. Den senaste tiden har jag dessutom kommit över ovanligt många av dessa guldkorn så jag tänkte dela med mig av dem här. Perfekt nu när höstmörkret faller in och en egentligen helst vill ligga i sängen hela dagen.

tv-tips-2

JILLS VERANDA
Först ut har vi, Jills Veranda som, kanske något otippat, är ett av de bättre programmen som går på TV just nu. I onsdags sändes det första avsnittet av säsong två med Seinabo Sey (finns att se här) som gäst och konceptet är som vanligt Jill, kändisar och musik. Men till skillnad från de flesta andra såna program är det späckat av intressanta möten, extrem filmiska miljöer och sjukt bra castade gäster. Även om ni, precis som jag, inte gillar country lovar jag att ni inte kommer bli besvikna om ni ger programmet en chans!

Tyvärr finns inte förra säsongens avsnitt kvar på SVT-play men om det någon gång dyker upp så måste ni se avsnittet med Kakan Hermansson som i mitt tycke är bland det bästa någonsin i TV-väg.

 

tv-tips-3

BOYS
Haha alltså att jag ens skriver det här är lite komiskt då Boys kanske är höstens mest hatade serie. Boys handlar om två killar som lever i SOFO och drömmer om att få jobba med musik. Lite som Girls fast töntigt och halvtaskigt utfört. Men ärligt talat så växer serien ju mer en tittar, dock kanske inte av den anledning som serieskaparna tänkt. Replikerna är ofta dåliga, huvudkaraktärerna töntiga och det mesta är obekvämt och pinsamt men samtidigt också extremt verkligt. Huvudpersonerna Victor och Leo Försöker vara medvetna feminister men det hela känns genomskinligt och fake (vilket det ofta är) medan de kvinnliga karaktärerna är svincoola (vilket de också ofta är) och ständigt punkterar killarnas försök till att vara “rätt”. Just nu finns sex avsnitt ute och kan ses här.

tv-tips-4

FÅNGADE AV SCIENTOLOGIN
Sist men inte minst har vi den här sjukt intressanta dokumentären om scientologikyrkan i USA. De flesta känner kanske igen scientologin som den mystiska religion som bland annat Tom Cruise och John Travolta är med i. I dokumentären får vi en inblick i kyrkans värld via människor som tidigare varit med i kyrkan och sedan lyckats ta sig därifrån. Helt enkelt en sjukt spännande dokumentär om en sekt som bland annat på allvar tror att de kommer att bli upphämtade av ett rymdskepp. Se den och förundras över människans förmåga att tro på allt så länge de får vara en del ett sammanhang. Finns att se här!

Comments

  1. Felicia Sj-W

    Grymt! Tack för tipsen! Har du några bra tips på bra serier eller filmer, rent allmänt?? Du och Magnus är underbara och jag skulle jättegärna vilja träffa er någon gång! Ha det bäst! Kram?

Leave a comment