Det stora frukostinlägget

Jag gillar frukostar. Det kommer nog inte direkt som en överraskning för er som följer mig på instagram (feel free att följa mig om ni inte redan gör det!) men tänkte ändå att det tåls att understrykas. Just långa, lyxiga frukostar i soffan framför Nyhetsmorgon är bland det bästa jag vet och därför försöker jag också se till att många av mina morgnar startar just så.

I motsats till vad många tror och tycker så är det vare sig svårt eller tidskrävande att äta goda och varierade frukostar nästan varje dag och i det här inlägget tänkte jag dela med mig av alla mina tips, någorlunda uppdelat och strukturerat, för att få en morgonstund med guld i mund (hehe). Helt enkelt frukostinlägget av frukostinlägg. Så here goes:

NÄR DET ÄR BRÅTTOM

Yoghurt med müsli och honung
Det här är nästan alltid en del av min standardfrukost. Jag var rätt sen med att testa kombinationen grekisk yoghurt, müsli och honung när jag åt det för första gången i New York men sedan dess har jag ätit det nästan varje dag. Jag brukar dock köpa turkisk yoghurt istället för grekisk pga känner absolut ingen skillnad plus att det är billigare.

Ugnstorkade tomater
På vardagar har en inte alltid jättemycket tid på sig och istället för att bara äta ost och smör på mackan brukar jag emellanåt göra ugnstorkade tomater. Oftast gör jag en hel plåt och förvarar dem i en burk i kylskåpet. Det är jätteenkelt, kräver typ noll uppsikt och håller länge. Dessutom jättegott med lite cream cheese på en hårdbrödmacka! Mitt recept kan ni hitta här!

Avokadomacka
Vi brukar köpa hem en hel påse hårda avokados och sedan låta dem mogna i köksfönstret. På så sätt mognar de olika snabbt vilken är perfekt då en äter ungefär en per dag. När de väl börjat mjukna stoppar kan en in dem i kylskåpet och då stannar mognadsprocessen av lite och så håller de i några dagar till.

Godast är att skiva eller mosa avokadon, lägga på en skiva rostad bröd och strö över flingsalt och chiliflakes. Tips tips!

Chiapudding
Chiapudding är också en perfekt vardagsfrukost då allt görs iordning redan kvällen innan. Som bonus är det gott och nyttigt också! Recept på den bästa chiapuddingen finner ni här!

 

NÄR DET FINNS LITE MER TID

Smoothie
De flesta brukar väl klassa smoothies som en snabb och enkel frukost men jag tycker ofta det blir så mycket disk håller faktiskt inte med. Tycker det ofta blir kladdigt och mycket disk så jag brukar mest göra det på helger eller då jag har sovmorgon. Jag brukar blanda i vad jag har hemma och oftast är det frysta hallon och blåbar, en banan och apelsinjuice. Men sista tiden har jag använt mig av mango, mangoyogurt, mangojuice och banan. Mycket gott!

Amerikanska pannkakor/Fattiga riddare
När vi vill lyxa till det lite extra på helgmorgnar eller när vi har lite mer tid på oss brukar jag och Magnus göra amerikanska pannkakor eller fattiga riddare med lönnsirap och färska bär. Jag brukar följa det Leilas receptet på pannkakor och ett egenkomponerat recept på fattiga riddare med cream cheese-fyllning.

Äggröra
Bland det godaste som finns är en riktigt bra äggröra. Just för äggröra finns det ungefär lika många recept som det finns frukostätare men det bästa är, helt opartiskt, mitt eget som ni kan hitta här!

Croissanter
Sist men inte minst har vi en av de nyare tillskotten till våra frukostar – nämligen croissanter. De finns att köpa frysta som en gräddar själv för oss vanliga dödliga som inte vill baka croissanterna från grunden och är nästan lika goda. Jag brukar äta dem som de är eller med cream cheese och marmelad.

Och det var det. Mina bästa frukosttips samlade i ett och samma inlägg! Hoppas det kommer till någon nytta!

Comments

 1. sparris

  Men…vad köper ni för croissanter då? =O

  1. Eric - smdlnd

   Findus och Picard har frysta på påse som man sedan bakar själv! Livets grej!

 2. Chessie

  Älskar dina frukostbilder! :) x

 3. Felicia Sj-W

  Superbra tips! Jag är faktiskt riktigt usel på frukostar och har ingen som helst fantasi.. Men nu tack vare dina fantastiska tips så kanske jag kan hitta på något roligt nån gång! Fast nånting som min familj kan festa till det med ibland på helgen, är scones! Riktigt gott och vi har ett jättebra recept i en av våra kokböcker! Och till det brukar vi ha färska grönsaker men man kan ha marmelad eller vad man vill, man kan ju prova sig fram:) Om du skulle vilja ha receptet skulle jag gärna kunna skicka det till dig, men det känns som om ni har de flesta bra recepten;) Grym blogg och ni verkar underbara:) Ha det bäst!

 4. BIANCA

  MEN NÄR KOMMER EN INBJUDAN TILL EN MÅLTID TILLSAMMANS MED DIG OCH MAGNUS?? ?

Leave a comment