Smoothie Bowl

Ingredienser

1 banan

1 ½ dl frysta blåbär

¾ dl frysta hallon

½ dl juice eller kokosvatten

Jag tänkte att jag skulle fortsätta lite på frukosttemat från i söndags och dela med av ett litet frukostrecept. Som jag nämnt tidigare brukar jag då och då göra smoothies eftersom att det både är gott och ett lätt sätt att få sig en massa vitaminer. Oftast dricker jag mina smoothies som ett tillbehör till annan frukost men om jag vill göra något lite mer mättande brukar jag göra smoothie bowls.

Inspirationen kommer lite från açaí bowls men istället för just açaí använder jag mig av blåbär då det både är billigare och inte behöver fraktas hit från sydamerika. Plus att det innehåller massa vitaminer och antioxidanter vilket är nice nu när det typ alltid är mörkt. Förutom blåbär så blandar jag även i hallon, en banan och en skvätt juice. Vill en vara riktigt hälsosam kan juicen bytas ut mot typ kokosvatten. Sedan toppar jag med lite müsli, skivad banan och lite hela hallon. Lätt som en plätt!

 

Comments

  1. Felicia Sj-W

    Ska det vara en halv förpackning eller en halv dl med juice eller kokosvatten??

    1. Eric

      En halv dl skulle det stå såklart. Har ändrat nu! :)

Leave a comment