Vårt Kök

Sedan vi flyttade in i vår lägenhet i maj har de flesta rummen ändrat skepnad några gånger. Det blir lätt så när en inreder sitt första hem har jag märkt. Det tar helt enkelt lite tid att hitta rätt. Nu i veckan var det kökets tur att genomgå en del förändringar och eftersom att jag inte delat med mig av hur köket sett ut tidigare tänkte jag att det passar ypperligt att göra det nu.

I köket står vårt kanske bästa köp – nämligen bordet som vi fyndade på en loppisrunda i somras. I måndags fick det dock ett nytt underrede i form av skrivbordsben från IKEA vilket var på tiden då det gamla underredet var så lågt att en slog i knäna varje gång en satte sig. En kul grej som vi upptäckte när vi höll på att ta isär bordet var en märkning som sa att bordet byggdes 1921. Alltså nästan 100 år som det har stått pall. Helt sjukt.

Vid fönstret hade vi förut en stringhylla som nu fått ge vika för en nyare och ljusare variant. Konsolerna är från IKEA och hyllplanen köpte vi på en bygghandel. På köksbordet står en liten fikus i en guldig kruka från Lagerhaus och bredvid står smaksatt olivolja och salt från Nicolas Vahé. Pinnstolarna har vi äntligen, efter många månaders prokrastinering, målat vita.

På andra sidan rummet, vid spisen, finns vår kaffehörna. Den gula kaffebryggaren är min mormors gamla och bredvid den står en mokabryggare och mjölkskummare som vi använder när vi gör egen latte.

Kaklet, som ursprungligen var svart, blev vitt i våras när vi “kaklade” om med hjälp av dekorplast. Lite pilligt var det men med en prislapp på under 200 kr för hela köket är det ett hett tips för er som inte har standardkakel och därför inte kan använda vanlig kakeldekor. Se hur vi gjorde här!

I köksfönstret ovanför diskhon hänger en nyinköpt lampa som verkligen behövs nu när ljuset försvinner snabbare än en hinner blinka. Växterna verkar däremot trivas då de växer så det knakar.

Ovanför diskhon har vi hängt de mest använda köksredskapen i något slags ordnat kaos och vid fönstret bredvid hänger tomater ~ odlade på Vesuvius sluttningar ~ som Magnus fick i present från sina föräldrar.

Bredvid köksredskapen står också pasta, ris, olivolja och lite annat som vi brukar använda i matlagningen.

Och det var vårt kök!

Comments

 1. moa

  älskar din blogg !

 2. Elin

  Superfint! Måste bara säga att jag gillar din blogg skarpt – blir alltid så inspirerad av alla fina bilder du tar!

  1. Eric

   Vad glad jag blir, tack så mycket! :)

 3. Så fint ni har det! Häftigt att bordet är så gammalt! Fint fynd! Snygg kruka med!

  1. Eric

   Tack så mycket! Ja jag älskar det, och förhoppningsvis håller det lika länge till! :)

Leave a comment