Mitt

mitt-1

Titel: Mitt

Längd: 92 minuter

Hejsan! Alldeles strax ska jag iväg till flygplatsen för att hoppa på ett plan ner till Stockholm och Idolfinalen. Magnus kommer uppträda (i pausen så ni får tyvärr inte se det på TV) och då vill jag ju självklart vara där! Plus att det kan vara kul att se hur en Idolfinal går till.

Men innan allt detta tänkte jag passa på att dela med mig av ett Netflixtips som jag och Magnus kollat på i veckan – nämligen dokumentären Mitt som handlar om presidentkandidaten Mitt Romney. Magnus har velat se den länge och eftersom att jag har sett tillräckligt mycket Scandal den senaste tiden för att vara helt fascinerad av det amerikanska politiska systemet så kändes det inte som en helt dum idé.

mitt-2

I dokumentären får vi följa med bakom kulisserna under två valrörelser för republikanen Mitt Romney. Till exempel får vi följa Romney när han 2008, som relativt okänd och grön politiker, gör ett misslyckat försök att bli Republikanernas presidentkandidat…

 

mitt-3

 

…och till slut hela valrörelsen 2012 då han vinner primärvalen och blir kandiderar till presidentposten mot Barack Obama.

mitt-4

Dokumentären kretsar väldigt mycket kring just Mitt Romney och trots att det är nästan obehagligt att se hur så många personer verkligen blir totalt uppslukade i en och samma person innehåller dokumentären också några inblickar i livet hos de runt omkring honom. Bland annat hans fru Ann, som diagnostiserats med MS (hon är för övrigt en jävla klippa som pallat med två påfrestande valrörelser vid Romneys sida).

mitt-5

Sedan har vi såklart även den välkända scenen där Romney stryker sin skjorta medan han har på sig den.

Överlag är Mitt en ovanligt ärlig dokumentär (med amerikanska mått mätt) om en människas strävan att bli president. Tittaren får verkligen en inblick i hur psykiskt och fysiskt krävande en sån här typ av kampanj är och trots att ungefär allt Romney står för rent politiskt är den totala motsatsen till det jag själv tror på så blir sympatiserar jag ändå mycket med honom. I de sista scenerna från valvakan kom jag på mig själv att sitta och hoppas att han ändå skulle vinna över Obama. Nu blev det ju inte så och tur är väl det.

Hur som helst en väldigt intressant och helt klart sevärd dokumentär.

Finns att se på Netflix.

 

mitt-6

 

Leave a comment