Nyårslistan

nyarslista-1

 

Idag är det nyårsafton och jag antar att de flesta är less på allt som heter årskrönikor, listor och summeringar. Men jag tänkte ändå knåpa ihop svar på en liten nyårslista som cirkulerat bland de flesta bloggare. Plockade dock bort några frågor för att det inte skulle bli så långt hehe. Men i alla fall, here goes:

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Reste till en massa nya ställen som exempelvis New York. Blev sambo och flyttade hemifrån på riktigt, till en egen lägenhet, för första gången. Och en massa annat såklart.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag hoppade av min utbildning i Data- och Systemvetenskap för att jag kände att det inte var det jag vill ägna mitt liv åt. Och med det flyttade jag även hem till Umeå igen efter en period i Stockholm. Med start i höstas började jag också läsa en kurs i grafisk design här i Umeå vilket jag är väldigt glad över. Känner verkligen att jag har hittat rätt och det var väldigt skönt.

Vilka länder besökte du?
USA och Tyskland. Hade gärna åkt till fler ställen med det får vänta till kommande år.

Vad önskar du att du gjort mer?
Gjort sånt som gör mig glad. Typ carpat vardagar mer än jag gjort i år och vågat ta det lugnt mer.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig, stressat, gjort sånt som jag inte tyckt har varit kul och inte varit så hård mot mig själv.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
1 augusti när jag, Magnus och Amanda var gick i Pridetåget. Det var fett.

nyarslista-2

Vad var din största framgång på jobbet 2015?
Har ju liksom inget fancy jobb men skulle väl säga att min största framgång är att jag vågade hoppa av min utbildning och så smått vågat börja göra det jag egentligen vill göra.

Största framgång på det privata planet?
Att jag inte längre är så hård mot själv jämt och att jag försöker tänka att det jag gör är bra nog.

Favoritprogram på TV?
Scandal. Alla dagar i veckan. Sedan har jag sett mycket på Modern Family och dokumentärer på SVT-play. Och igår började jag och Magnus se på Homeland och har nu plöjt nästan en hel säsong sedan dess.

 

DSC06373

 

Bästa köpet?
Resorna till New York och Berlin som jag och Magnus åkte till. Helt klart bland de bästa sakerna med hela året.

Största misstaget?
Har typ inte gjort något misstag i år? I alla fall inte vad jag kan minnas nu vilket antagligen betyder att de inte var så hemska när allt kommer omkring.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Helt klart. Typ mitt bästa år någonsin känns det som. Dessutom känns det som att det är en uppåtgående kurva så det känns ju trevligt.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
Känslan av lugn och en vardag utan att oroa mig för allt möjligt.

Vem saknade du?
Magnus. Typ hela hösten.

 

bakom-mina-bilder-1

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, kameraprylar och resor. Helt ok spenderingar ändå.

Vad fick dig att må bra?
Magnus, goda frukostar, sovmorgnar, prosecco på tisdagar och resor till ställen jag inte varit förut. Massa såna saker.

Högsta önskan just nu?
Att 2016 ska bli ett bra år och att sånt som jag inte riktigt kan påverka ska lösa sig. Typ som att människor på flykt ska få komma till trygghet och att vi i väst för en gångs skull ska förstå att vi bär ansvar för att folk flyr. Bland annat pga vår vapenexport till krigsdrabbade länder osv. Helt enkelt att folk ska tänka ett jävla steg längre.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag fick frukost på sängen. Sedan åt vi musslor till middag vill jag minnas. Allt däremellan kommer jag dock inte ihåg.

 

fyra-latar-2

 

Största musikaliska upptäckten?
Skulle vilja svara Seinabo Sey men började faktiskt lyssna på henne redan vintern 2014. Istället får jag nog säga Troye Sivan. Lyssnar på hans album varje dag. Sedan får vi inte glömma Magnus. Hans We don’t have to take our clothes off i kvalveckan var faktiskt första gången jag hörde honom sjunga på riktigt.

Mest stolt över?
Att jag vuxit en hel del som person. Att jag utsatt mig för saker som känts jobbiga men i slutändan gett mig så mycket mer än jag kunnat ana i förväg.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Våga göra saker som känns jobbiga och okända, fortsätta utmana mig själv och vara nöjd med det jag åstadkommer. Plus att spendera mer tid med folk jag mår bra av och att försöka njuta mer helt enkelt.

Gott nytt år till alla er som läser, hoppas ni får en fin nyårsafton!

Comments

Leave a comment