Back to basics

analogt-1

 

Den senaste tiden har jag blivit mer och mer sugen på att fota en del analogt. Min kompis Nellie köpte en engångskamera i somras som tog så himla fina bilder och även om jag älskar min systemkamera som jag köpte i november så är den både rätt mycket större än min gamla kamera och saknar inbyggd blixt, vilket gör att den inte riktigt passar i alla sammanhang. Så i lördags fick jag ett litet infall och budade hem en gammal analog Pentax-kamera från 80-talet för någon hundralapp på Tradera. Sedan slog det mig att jag inte har en jävla aning om hur en fotar analogt, vilken film som är bra och var och hur en kan framkalla allt. Hur som helst köpte jag två rullar av Kodaks Portra-film samtidigt som jag hämtade ut kameran hos DHL och tänker väl att det får lösa.

Leave a comment