Chiapudding med honungsstekt grapefrukt

Ingredienser

1 röd grapefrukt

Smör

Honung

Chiapudding (enligt detta recept)

En av mina favoritsaker att äta till frukost är som ni redan kanske vet chiapudding. Jag gör alltid mitt egenkomponerade recept med kokosmjölk och allra helst med färska till. Men eftersom att färska bär är rätt pricey, plus att det blir rätt långtråkigt att äta samma sak jämt, försöker jag alltid hitta nya grejer att toppa min chiapudding med.

Det senaste tillskottet i den skaran är grapefrukt. Grapefrukt, och citrusfrukter överlag, är väldigt billigt just nu och det här receptet är en egen liten take på ett recept som jag hittade i ICAs reklamblad förra veckan. Classy som jag är.

Hur en går tillväga är väldigt enkelt – börja med att skära bort skalet på grapefrukten med en kniv och skär därefter frukten i skivor. Bryn en klick smör i en stekpanna, lägg i grapefruktskivorna och ringla över lite honung. Stek sedan i någon minut på varje sida tills frukten fått lite yta och servera med chiapudding. Mycket smakligt och känns mer som en dessert än en frukost. Och det är ju nice.

Comments

  1. […] vegetarisk frukost funkar chiapudding bra. Detta recept är faktiskt gott (för ärligt, oftast är chiapudding bara en slemmig röra) med krämig […]

  2. lovisa

    genialt!

Leave a comment