Hur jag redigerar mina mobilbilder

bakom-mina-bilder-3

 

Tidigare har ju jag berättat att jag fotar alla mina bilder med min iPhone 6 och redigerar dem i appen VSCO. Idag tänkte jag gå in lite djupare på exakt hur jag gör när jag redigerar mina bilder. Självklart är varierar redigeringen från bild till bild men oftast går jag igenom ungefär samma steg varje gång.

mobilbilder-1

Först och främst tar jag ju såklart en bild. Som den på de här pannkakorna jag åt till frukost förra veckan. Sedan importerar jag dem i VSCO. Btw så kan ni se hur Magnus skulle se ut i långt hår om ni tittar noga hehe.

 

mobilbilder-2

 

Först börjar jag med att välja ett filter. Oftast använder jag mig av HB2 som är ett filter från Hypebeast som går att ladda ner i VSCOs shop. Sedan mixtrar jag lite med de olika reglagen. Nästan alltid drar jag ner exponeringen (den lilla sol-ikonen) något snäpp då jag tycker att iPhonekameran har en tendens att ta för ljusa bilder.

 

mobilbilder-3

 

Jag drar också alltid upp kontrasten lite, drar ner mättnaden ett snäpp och ändrar i reglaget “skin tone”. Det reglaget gör att gula färger i bilden får en lite rödare ton. Med andra ord kan det vara användbart även om det inte är några faktiska hudtoner i bilden.

mobilbilder-4

Utöver detta brukar jag nästan alltid justera “Temperature”, “Shadows Save”, “Clarity” och “Highlights Save”. Den här bilden var dock ganska bra från början så det enda jag gjorde var att dra upp “Clarity” och “Highlights Save” lite.

 

mobilbilder-5

 

När jag är nöjd sparar jag bilden i full storlek. Sedan laddar jag upp den på instagram eller här på bloggen.

mobilbilder-6

Comments

  1. […] som en bra redigeringsapp ska ha. Har skrivit en guide till hur jag redigerar mina mobilbilder här. Idag ser gränssnittet lite annorlunda ut men principen är i alla fall […]

Leave a comment