Denîmes

denimes-1

denimes-2

 

Ett av mina mål för 2016 var att ta tag i min garderobssituation. Jag vet, det är ungefär lika unikt som att börja träna eller något annat klyschigt men ibland så måste sånt också göras. Speciellt med tanke på att en enligt mig liksom landar mer i sin stil och hur en vill klä sig i takt med att en blir äldre. I mitt fall har det gått från att bära massor av olika, billiga plagg med olika mönster och färger som jag använt korta perioder och sedan ledsnat på, till att endast använda relativt få, enkla och minimalistiska plagg som jag alternerar mellan. Detta har resulterat i att jag har en garderob som fullkomligt svämmar över av plagg samtidigt som jag endast använder kanske sex-sju stycken. Så min tanke är helt enkelt att gå bort från “slit-och-släng”-mentaliteten och istället fokusera på färre, mer tidlösa plagg i hög kvalitet och bra material.

Ett exempel på ett sånt plagg är den här skjortan från Denîmes/These Glory Days som jag köpte i söndags. Modellen är en perfekt blandning mellan dressad och casual och är tillverkad i materialet Tencel, ett miljövänligt cellulosafiber som är luftigt och lätt men också starkt och slittåligt. Att det dessutom är kanske livets mjukaste material gör skjortan till det ultimata plagget som förhoppningsvis kommer användas i flera, flera år framöver. Vilket är precis det som jag försöker eftersträva.

 

denimes-3

Comments

  1. […] första inlägget i år med tema kläder är detta, då jag just köpt min vita skjorta från Denîmes. Passande ändå, eftersom det var detta plagg […]

  2. […] egentligen bara två vanliga som jag helt enkelt knäppt ihop till en. Den övre skjortan är den här från These Glory Days/Denîmes och den undre en gammal med murarkrage från […]

Leave a comment