Vegansk Panang Curry

 

INGREDIENSER

100g Snacksmorötter

1 Paprika

3-4 Vårlök

1-2 Chilifrukter

2 Vitlöksklyftor

½ paket Oumph

1 burk Kokosmjölk

2 msk Currypasta

ca 1 msk Soya

Olja till stekning

Ris

Idag tänkte jag dela med mig av ett av mina bästa recept för de dagar som matlagningsinspirationen tryter – nämligen Panang Curry. Även fast jag tycker om att laga mat så kan jag ibland bli ganska less på att göra avancerade rätter som tar lång tid att laga – även när det är helg hehe. I den här rätten, som går att svänga ihop på nolltid, kan en också använda nästan vilka grönsaker som helst vilket också gör det till en bra kylskåpsrensarrätt. Utöver allt detta så är rätten helt vegansk också. Helt enkelt den ultimata vardagsrätten.

Jag har inte så tydliga mått när jag lagar den här rätten utan tar helt enkelt den mängd grönsaker efter vad som får plats i stekpannan och hur stark jag vill göra den. Receptet räcker till 2-3 personer.

Börja med att skära morötter och paprika i stavar. Skiva salladslök och hacka chili och vitlök efter smak.

Stek alla grönsaker i några minuter i neutral olja. När paprikan börjar få svarta prickar och morötterna mjukna är de klara.

Lägg grönsakerna åt sidan, häll på lite ny olja och stek ett halv paket Oumph på medelvärme. När de fått en fin stekyta kan du lägga dem åt sidan tillsammans med grönsakerna.

Fräs två matskedar currypasta i ytterligare lite olja i någon minut. Häll därefter på en burk kokosmjölk och en skvätt japansk soya. Låt det koka ihop i några minuter.

Häll därefter i grönsakerna och Oumphen, rör samman allt och servera sedan med ris!

Comments

  1. […] Detta recept på Panang Curry går snabbt att laga och dessutom veganskt. […]

  2. […] har vi mitt mest populära recept som är en vegansk panang curry. Ändå förståeligt då det innehåller kokosmjölk, Oumph och en massa annat […]

  3. lovisa

    har detta på spisen i detta nu! ska bli spännnade! :D

    1. Eric

      Åh vad spännande! Hoppas det smakade! :)

Leave a comment