Broccolipasta med chili

broccolipasta-1

INGREDIENSER

1 broccolihuvud

½ dl olivolja

2 vitlöksklyftor

chiliflakes, salt och peppar

2 portioner pasta

Igår gjorde jag en sån jävla god middag. Jag hade bråttom till jobbet och vi hade inte handlat på länge så kylskåpet ekade tomt på mat så när som på ett halvgammalt broccolihuvud. Efter lite googlade och funderande lyckades jag svänga ihop ett snabbt recept på en broccolipasta som helt ärligt var en av de godaste maträtterna jag ätit på länge. Dessutom var det billigt, enkelt och innehöll få ingredienser. Det kan knappt bli bättre.

Och för er som inte tror att ni tycker om broccoli, testa att den färska varianten och jag kan nästan lova att ni kommer ändra er. Receptet nedan räcker för ungefär 2 portioner.

 

broccolipasta-2

 

Skär ett broccolihuvud i buketter och hetta upp ungefär ½ dl olja i en panna. Under tiden kokar du två portioner pasta.

broccolipasta-3

Pressa i 2 klyftor vitlök och två teskedar chiliflakes. Rör om. Salta och peppra.

 

broccolipasta-4

 

Fräs i ungefär 5 minuter eller tills att broccolin fått en fin stekyta och häll i ungefär ½ dl av pastavattnet. Håll koll så att inte vitlöken bränns bara då det inte är så gott.

Häll sedan av vattnet från pastan och rör ner pastan i pannan med broccoli. Servera genast och toppa med lite riven ost (skippa detta eller kör med veganost om du vill hålla det veganskt). Njut.

broccolipasta-5

Comments

 1. Josefin

  Ååh vad gott det där ser ut, blir så glad både av att det är en enkel rätt att tillaga men också att den innehåller broccoli som jag älskar, tack för receptet, dina recept är toppen!

  Hoppas du har haft en trevlig helg!

 2. Karin

  och folk säger att studentmat måste vara enformigt och onyttigt. det här är ju både simpelt, gott och nyttigt! som folk pratar… kram och trevlig helg!

  1. Eric

   Precis, det går att göra mycket gott för liten penning! Kram!

Leave a comment