En fredagkväll i februari

fredag-februari-1

I fredags hände en kul grej hemma hos oss på Lievägen. Tillsammans med våra vänner hade vi nämligen styrt ihop en trerättersmiddag hemma hos mig och Magnus. Sånt görs ju tyvärr nästan bara vid speciella tillfällen som typ nyårsafton, vilket ju är alldeles för sällan, så varför inte göra det en vanlig fredagkväll?

fredag-februari-2

En efter en droppade alla in. Kalle, Klara, Amanda, Nellie, Matilda och så Maja, som var hemma från Stockholm över helgen. Sedan samlades vi i köket och där det pratades och preppades mat.

fredag-februari-3

Efter ett tag förflyttade sig alla till vardagsrummet.

 

fredag-februari-4

 

Där bjöds det på Kalle och Klaras fördrinkar och snacks. De hade gjort quesadillas, friterade ostbollar och drinkar med bland annat citron, rom och cava. Självklart så instagrammades det.

 

fredag-februari-5

 

Och så gick vi till bords. Som Magnus, Amanda och Nellie dukat upp himla fint.

 

fredag-februari-6

 

Sedan drack vi våra fördrinkar, sangria och lite bubbel medan vi körde en liten veckosummering där alla fick dela med sig av den gångna veckans sämsta grej…

 

fredag-februari-7

 

.. och bästa grej. Bra ändå att summera veckan litegrann. Oftast så kommer en ju på en del bra grejer som annars bara passerar obemärkt förbi. Sedan var det dags för förrätt.

 

 

fredag-februari-8

 

Till förrätt hade Nellie och Amanda svängt ihop något så spännande som vårrullar innehållande bland annat svamp och getost. Till det serverade de den godaste aiolin jag ätit i mitt liv.

fredag-februari-9

Kalle njöt av sangrian.

 

fredag-februari-10

 

Jag och Magnus hade fått uppdraget att bjuda på varmrätt och pga lite dålig inspiration (alltså hur svårt är det inte att hitta “festliga” vegetariska” varmrätter??) blev det samma rätt som vi åt på nyår – risottobiff med ugnsbakad portobellosvamp. Men det är ju väldigt gott så hade ju kunnat vara värre liksom.

fredag-februari-11

Sedan råkade Nellie posta en lite opassande bild på sitt jobbs instagramkonto och upplevde några panikartade sekunder innan hon lyckades radera den.

 

fredag-februari-12

 

Vi försökte oss på att en gruppbild, vilket var lättare sagt än gjort. Och så åt vi efterrätten som Matilda gjort – vit chokladpannacotta toppat med bär. Hade kunnat äta enbart dessa resten av mitt liv om jag fick välja.

fredag-februari-13

Sedan faceswappades det lite. Kanske den bästa festaktiviteten som finns?

 

fredag-februari-14

 

Och så spelade vi spel.

 

fredag-februari-15

 

Bland annat “Jag ringer”, som är ett jättekul spel som går ut på att en deltagare tilldelas en ålder som de andra deltagarna ska ringa och ställa frågor till för att kunna lista ut vilken ålder hen har. Meget kul! Kalle ringde till exempel Klara som dammade av sin högstadie-selfie-pose.

fredag-februari-16

Magnus var å andra sidan ingen höjdare på det spelet då han som vanligt råkade avslöja sin ålder innan folk börjat gissa.

 

fredag-februari-17

 

Sedan spelade vi Orangino.

fredag-februari-18

Och “Ryktet går”, som är ungefär som viskleken blandat med pictionary. So fun.

fredag-februari-19

Inte heller detta spel var Magnus grej. Han fick till exempel en väldigt utförlig bild på en nyckelknippa som Kalle ritat, men trodde att det var en gitarr hehe.

Sedan när klockan slog halv tre och vi nästan höll på att somna vid bordet tog alla gäster en taxi hem medan jag och Magnus krashade i sängen. Och så var den världskvällen slut.

Comments

  1. Sandra Leone

    Lyxigt! Fredagar borde firas såhär typ varje vecka!

    1. Eric

      Men visst! Skulle livskvalitén många snäpp faktiskt!

Leave a comment