Ut på tur

ut-pa-tur-1

I lördags gjorde jag och mina vänner en kul grej. Det skulle vara fint väder och vi alla var lediga på dagen så vi hade bestämt att vi skulle åka på en skidutflykt till Hamptjärnsstugan utanför Umeå. Så vi packade ihop matsäck, termosar med kaffe och våra lånade skidor och satte av ut i skogen.

Tyvärr hade jag klantigt nog glömt att byta batteri i min systemkamera vilket såklart sög. Men jag hade i alla fall med mig mobilen så ni får hålla till godo med ett gäng mobilbilder istället.

 

ut-pa-tur-2

 

Efter en dryg timme av både njutningsfullt glidande (för mig) och stånkande med bakhala skidor (för andra) var vi framme vid utflyktens mål.

 

ut-pa-tur-3

 

Lagom trötta och belåtna lade vi skidorna åt sidan och satte oss ner för att äta vår medhavda matsäck.

ut-pa-tur-4

Ungefär lagom till detta gick tyvärr solen i moln och våra småsvettiga och varma kroppar blev istället stelfrusna.

 

ut-pa-tur-5

 

Men är en på tur så kan en inte vara sur så vi gick ut på upptäcksfärd istället för att hålla värmen.

 

ut-pa-tur-6

 

Hamptjärnsstugan ligger ungefär halvvägs upp på en kulle och vi vandrade uppåt för att titta på utsikten. Jag, som verkligen har fått en nyfunnen kärlek till naturen, gick omkring och pratade om hur mycket jag vill fjällvandra och bara vara utomhus jämt.

ut-pa-tur-7

Tyvärr var inte mina utflyktskamrater lika taggade på detta så vi klättrade ner istället.

 

ut-pa-tur-8

 

Strax efter det kom Amanda som varit på jobbet. Kul för oss eftersom att hon 1. är Amanda och 2. hade med sig en skrana!

ut-pa-tur-9

Vi kastade oss ut för pulkbacken tillsammans med alla småbarn.

ut-pa-tur-10

Pratade.

 

ut-pa-tur-11

 

Och poserade.

ut-pa-tur-12

Sedan blev vi för kalla i fingrarna så vi snörade på skidorna igen och gav oss iväg hemåt.

ut-pa-tur-13

Slut på tur.

Comments

 1. anna

  åh så himla härligt och hurtigt det ser ut!

 2. Karin

  så jäkla kul med utflykt. jag som är sökande och älskar äventyr och spontana utflykter tycler sådant är hur br som helst, men dessvärre finns ingen i min närvaro som är lika taggad på det så det slutar alltid med att jag går ut ensam på upptäcktsfärder, trist. kram till dig

  1. Eric

   Åh, vad tråkigt! Hoppas du hittar någon som håller dig sällskap! Kram! :)

 3. lovisa

  åh! så jkla kul! (förresten, hoppas det var okej att jag lånade några bilder av dig till det här inlägget: http://polichinelle.se/2016/march/fyra-nya-bloggtips.html säg till annars!)

  1. Eric

   Åh, jag såg just ditt inlägg! Vilka fina ord, självklart går det bra att använda mina bilder! :)

Leave a comment