Brietoast med dijon, avokado & äpple

brietoast-1

Ingredienser

2 skivor grovt bröd

~1-2 tsk dijonsenap

½ avokado

2-3 skivor brieost

¼ äpple

Sallad

Rödlök

För någon vecka sedan fick jag en gratis Brietårta av min matbutik av min matbutik och eftersom att gratis är gott tackade jag och tog emot. Problemet är bara att Magnus inte gillar brie och eftersom det kan kännas lite mäktigt att tjoffa i sig ett halvt kilo ost bara sådär har jag försökt hitta lite olika användning för den där osten.

Ett av receptet jag kom fram till var den här toasten som jag åt till lunch i söndags. Avokadon och brieostens krämighet gjorde sig väldigt bra med sötman från brödet och syrligheten från senapen. Kort och gott en god och väldigt lättlagat lunch. Receptet räcker till en hungrig person eller som mellanmål till två.

brietoast-2

Börja med att breda på ett tunt lager dijonsenap på två skivor bröd. Använd gärna ett grovt bröd som är lite sötare och innehåller typ torkad frukt eller liknande då dijonsenap kan vara ganska starkt/syrligt.

brietoast-3
brietoast-4

Dela och skiva sedan en halv avokado och skär några skivor brieost.

brietoast-5

Lägg avokadon och brieosten på varsin brödskiva.

brietoast-6

Skär några tunna skivor av ett grönt äpple.

brietoast-7

Och lägg på brieosten. På avokad lägger du lite sallad och tunt skivad rödlök.

brietoast-8
brietoast-9

Smacka sedan ihop skivorna till en macka och stek i lite smör i en varm stekpanna tills osten börjat smälta lite. Ringla över lite honung och ät direkt.

brietoast-10

Leave a comment