Cereal

cereal

En av mina bästa saker som jag brukar unna mig är magasin. Att liksom fysiskt få känna på tjocka blad av matt papper och bläddra bland fina bilder är långt mer inspirerande än vilken Pinterestboard som helst (syr not syr). Men tyvärr är magasin rätt pricey och ska en lägga drygt 200 spänn på en tidning vill en ju att det ska vara värt pengarna. Därför tänkte jag ta tillfället och passa på att tipsa om en av mina absoluta favoriter – nämligen tidningen Cereal.

cereal-10

Cereal är ett rese-/livsstilsmagasin där varje nummer innehåller en blandning reportage från olika städer och platser världen över. Tips på hotell och caféer kombineras till exempel med intressanta reportage om lokala råvaror eller intervjuer av lokala kreatörer. Allt tillsammans med fantastiskt fotografi. Bilderna är liksom så pass fina att varenda en hade kunnat ramas in och hängas upp på vilken som helst av mina väggar här hemma.

cereal-3
cereal-4

Dessutom innehåller varje nummer en massa bra värdelöst vetande. Visste ni till exempel att det finns en ö med en tropisk trädgård strax utanför Englands kust? Eller att billigt kaffe mörkrostas för att den brända smaken döljer smaken av undermåliga kaffebönor?

cereal-5

Plus en massa intressanta intervjuer. Som i senaste numret – en med Kenya Hara, chefsdesigner på Muji.

cereal-6
cereal-7

Nämnde jag att bilderna är helt makalösa? En dröm för alla som gillar minimalism och helt klart min en av mina absoluta favorittidningar. För ungefär 150 kronor blir den din vilket ju ändå är relativt prisvärt jämfört med andra tidningar. Finns att köpa här!

cereal-9

Comments

  1. […] den här artikeln/bildserien från Benesse Art Site i Naoshima, Japan. Hittade den först i en av mina Cereal-tidningar men såg att den även finns i digital form på deras hemsida. Så snyggt foto på extremt snygga […]

  2. Hannah

    så himla vacker tidning! 150 kronor var ju verkligen ett fynd-pris med tanke på vilket hantverk det är! blir så inspirerad av att fylla mina hyllor med fler magasin när jag läser detta. tack för pepp!

    1. Eric

      Ja verkligen! Drömmer om att ha stora staplar av olika fina tidningar hemma någon gång i framtiden haha

Leave a comment