En lista om veckan

veckans-1

Veckans humör
Väldigt upp och ner. Men mest ner tyvärr. Har oroat mig mycket över framtiden och vad som komma skall. Vill liksom vara glad nu när att våren är på ingång och massa annat kul händer, men känner inte riktigt att jag har den kontroll som jag hade velat.

Veckans väder
Det snöade i måndags? Mycket dessutom. Det låg typ en decimeter snö på marken vilken verkligen raderade varenda vårkänsla som fanns i kroppen. Nu har det däremot smält bort och igår var det strålande sol nästan hela dagen. Aprilväder alltså.

veckans-2
veckans-3

Veckans konstigaste
Att jag åkte ner till Stockholm i onsdags i en halv dag. Totalt 5 och en halv timme var jag där, vilket nog måste vara något slags rekord för mig. Mycket hann vi dock med på denna korta stund, bland annat en sväng bland Kungsträdgården blommande körsbärsträd. Men mer om det en annan dag.

Veckans godaste
Lätt svampsoppan med ramslök som jag åt i onsdag när jag och Magnus var ute och åt med hans föräldrar. Måste försöka mig på att göra en egen variant av detta snarast.

veckans-4

Veckans fynd
I onsdags när jag var på Konst-ig Bokhandel fyndade jag senaste numret av Paperlight plus två fina böcker för 150 kronor. Värt.

Också värt att jag köpte 9 nummer av Bon för 45 kronor på returmarknaden i tisdags. Tänker mig att de ska få agera dels inspirationskälla men också inredningsdetalj då stora staplar är tidningar är bland det snyggaste jag vet.

Veckans upptäckt
Kikärtsmaränger! Vet att det inte är ett nytt påfund direkt, men Magnus gjorde en sats i veckan och jag är helt amazed över att det kan smaka precis som äggbaserade maränger. Igår ramlade jag över det här receptet på äggfri majonnäs, baserat på just kikärtsspad, som jag verkligen måste testa någon gång snart..

veckans-5

Veckans beroende
Pinterest. Efter ett långt uppehåll har jag den senaste veckan återupptäckt Pinterest och gör nu knappt annat än att repinna bilder på keramik, designerstolar och tavelväggar. Följ mig gärna om ni vill och om det är någon som kan berätta för mig var en kan köpa tallrikar och koppar som ser ut som på bilderna så får ni min eviga tacksamhet!

Veckans musik
Självklart Beyoncés nya visual album Lemonade. Ren konst. Satt och kollade allt vilket resulterade i en timmes konstant gåshud över vilket jävla mästerverk det är. Speciellt scenen där mödrarna till de polismördade svarta tonåringarna Trayvon Martin och Mike Brown medverkar är så jävla stark. Älskar när stora artister gör politiska ställningstaganden.

Veckans artikel
Avslutar listan med den här fina artikeln/essän om en före detta amerikansk senator som förlorar sin fru i cancer och 15 år senare finner kärleken igen, denna gång med en man. Läs den!

Comments

 1. Josefine

  Hej! Kolla in @paulalundberg på Instagram så kan du eventuellt hitta någon keramik du gillar :)

  1. Eric

   Åh, tack för tipset! Hon hade ju jättemycket fint!! :)

 2. hanna

  Vart är Magnus jacka ifrån?

  1. Eric

   Den är från H&M! :)

Leave a comment