Malmö dag 1 – Falafel, Möllan och Slottsparken

malmo-dag-ett-1

Jag har ju varit i Malmö den här veckan! Just därför har det också varit lite tyst här pga hade ingen dator med mig, kom hem sent i förrgår och jobbade igår. Men i alla fall så hade vi det fett. Tänkte att jag helt enkelt börjar från början, när vi vid sjutiden på morgonen bytte ett grått Umeå…

malmo-dag-ett-2

… Mot ett lika grått Skåne. Men när det ser ut såhär från flygbussfönstret gör det ju inte särskilt mycket.

malmo-dag-ett-3

Ungefär vid lunch var vi framme och mötte upp Saga! Magnus gamla klasskompis och min gamla klubbkamrat från min tid som simmare.

malmo-dag-ett-4

Hon bor i Slottstaden i Malmö med sin pojkvän Johan och det var dem vi skulle hälsa på under vår lilla minisemester.

malmo-dag-ett-5
malmo-dag-ett-6

Kolla vilken fin lägenhet? En riktigt sekelskiftesdröm med stora fönster och trägolv i hela lägenheten. Blev helt kär. Obs också att det tydligen är ~den enda lägenheten i Malmö tre franska balkonger~. Fancy fancy.

malmo-dag-ett-7

Efter en stund gick vi ut igen med siktet på Möllevången. Där finns nämligen Bergsgatan, aka “falafelgatan”, med Malmös bästa falafelställen. Och är en i Malmö ska en äta falafel.

malmo-dag-ett-8

Vi gick på Möllans Falafel som tydligen ska vara den bästa. Jag åt en med friterad blomkål och aubergine och det var bland det godaste jag ätit.

malmo-dag-ett-9

Mätta och belåtna vandrade vi vidare till Möllevångstorget där det var frukt- och grönsaksmarknad vilket ju är det bästa i livet. Vi köpte till exempel två paket jordgubbar för en tjuga.

malmo-dag-ett-10
malmo-dag-ett-11

Och så gick vi till Beyond Retros Outlet och testade kläder.

malmo-dag-ett-12

Sedan gick vi tillbaka mot Slottstaden. Egentligen hade vi tänkt köpa middag på marknaden men då de redan börjat packa ihop när vi kom tillbaka fick vi snällt gå vidare. Men vi passerade i alla fall en fin dörr.

malmo-dag-ett-13

Och en häftig liten butik med en källare full med marockanska möbler och porslin.

malmo-dag-ett-14

Vid det här laget började vi bli trötta så vi genade genom Slottsparken på väg hem till Saga.

malmo-dag-ett-15
malmo-dag-ett-16

 

malmo-dag-ett-17

Vi promenerade på snirkliga stigar, tittade på svanar och lyssnade på Sagas historia om hur Johan sprungit vilse i parken en kväll strax efter att de flyttat hit och sprungit typ fyra varv runt dammen utan att hitta hem.

malmo-dag-ett-18

Sedan tog parken slut och vi möttes av bebyggelse igen. Tycker verkligen om Malmös hus. Kolla denna färgskala liksom?

malmo-dag-ett-19
malmo-dag-ett-20

Och hux flux så var vi hemma igen. Där satt vi helt utslagna i soffan med Saga och Johans hund Bilbo, lyssnande på musik medan vi funderade på vad vi skulle äta till middag.

malmo-dag-ett-21

Till slut bestämde vi oss för sushi-takeaway och så satt vi och pratade om veganism, feminism och framtidsplaner tills elvatiden då Johan slutade jobba och vi gjorde ett tappert men misslyckat försök till att dumpstra frukost till dagen efter. Och med det så var den Malmödagen slut. Resterande delar av resan får ni höra en annan dag.

Comments

 1. Jättemånga fina bilder! :D
  Malmö är faktiskt riktigt vackert!

  1. Eric

   Ja verkligen! :)

 2. lovisa

  vad fint med bilder och din upplevelse av mina hemtrakter! har ju inte bott här ett år ens, så känns lite konstigt att säga “mina hemtrakter” men likväl är det ju så. åtminstone runt möllan och bergsgatan, bor ca 5 minuter därifrån. slottsstaden har ju inte skaffat mig så mycket koll på ännu, men det kommer nog! ser fram mot kommande malmöitiska inlägg! :D

  1. Eric

   Åh jag har kunnat ana det utifrån din blogg. En himla fin stad du är bosatt i måste jag säga! :)

Leave a comment