Malmö dag 3 – Stenugnsbageri, strandpromenad och en sista falafel

malmo-dag-tre-1

Vår sista dag i Malmö vaknade vi upp ganska trötta och baked pga lång men kul natt på Möllan och sedan Moriskan. Men det stoppade inte oss som begav oss ut på en morgonprommis med Bilbo som också fick agera jakt på frukostställe.

malmo-dag-tre-2

Vi stannade till här, på St Jacobs Stenugnsbageri bara något kvarter från Saga och Johans lägenhet.

malmo-dag-tre-3
malmo-dag-tre-4

Alltså förstå vilken dröm att ha ett sånt här ställe bredvid sin lägga? Hade jag haft det skulle inte gjort annat än att trycka i mig nybakt bröd.

malmo-dag-tre-5

Tyvärr hade de lite knapert med veganalternativ men för oss ickeveganer (i detta fall jag och Magnus) fanns det desto mer att välja på. Vi tog ett frukostpaket med surdegsmackor, yogurth med hemmagjord müsli medan Saga tog en toast med grillade grönsaker. Och så färskpressad juice och cappuccino till det. Tumme upp!

malmo-dag-tre-6
malmo-dag-tre-7

Och så satt vi och pratade drygt en timme om bland annat hur sjukt hela Panamagrejen är (alltså rimligheten i att något som kostar samhället så fruktansvärt stora summor pengar kan få så lite uppmärksamhet som det faktiskt fått?), gentrifiering av stadsdelar och det muslimhat som bara lever och frodas i vårt samhälle.

malmo-dag-tre-8

Efteråt gick vi förbi lägenheten för att hämta Bilbo (som fått vänta på oss där medan vi åt) och började promenera ner mot havet.

malmo-dag-tre-9

Några minuter senare stod vi här, på Ribersborgsstranden. På ett öppet fält med Danmark skymtandes i horisonten. Också en helt sjuk sak att ha runt husknuten.

malmo-dag-tre-10

Vi promenerade vi längs vattnet och sög i oss doften av hav.

malmo-dag-tre-11

Medan Bilbo hittade en kompis.

malmo-dag-tre-12
malmo-dag-tre-13

Som tyvärr inte riktigt kunde känna av signaler och därför följde efter oss hela vägen längs strandpromenaden.

malmo-dag-tre-14

Till slut lyckades vi skaka av oss vår förföljare och så vinkade vi hejdå till Öresundsbron i fjärran, lämnade stranden och havet och begav oss in i bebyggelsen igen.

malmo-dag-tre-15

Eftersom det var vår sista dag i Malmö skulle vi såklart checka av det kanske mest turistiga en kan göra där – nämligen besöka Turning Torso. På vägen dit spanade vi in dyra lägenheter i Västra Hamnen.

malmo-dag-tre-16

Och färgglada hus som vi inte riktigt kunde bestämma oss för om vi tyckte om eller inte.

malmo-dag-tre-17
malmo-dag-tre-18

Och till slut var vi framme vid Malmös landmärke.

malmo-dag-tre-19

Som i ärlighetens namn var speciellt spännande, så vi gick helt enkelt vidare.

malmo-dag-tre-20

Till Lilla Torg bland annat. Och en butik som hade väldigt fina handgjorda koppar i keramik som jag ångrar bittert att jag inte köpte.

malmo-dag-tre-21
malmo-dag-tre-22

Vi passerade fina skyltar.

malmo-dag-tre-23

Och avhandlade den eviga frågan om var en ska äta lunch.

malmo-dag-tre-24

Det här stället var fint men då vi inte var välkomna i och med att vi hade en liten hund med oss bestämde vi oss för att gå hem istället. Tur var väl det för klockan hade hunnit bli så mycket att jag och Magnus plötsligt hade bråttom för att hinna med flygbussen.

malmo-dag-tre-25

Så vi packade ihop våra grejer och sade hejdå till lägenheten…

malmo-dag-tre-26

…samt till de här små turturduvorna. Sedan köpte vi en sista 20 kronors-falafel på vägen till bussen och åkte hem. Och så var det slut på den Malmövistelsen!

Comments

  1. lovisa

    åh, en gillar ju ab småland – särskilt som egentlig smålänning! bara en sådan sak att man kan köpa vaaam smöögås där liksom (http://polichinelle.se/2016/february/sondag-i-det-smalandska-livstilskonceptet.html) :D

Leave a comment