Raw Vegansk Hallonkaka

raw-hallonkaka-1

Ingredienser

2 dl blandade nötter

2 dl urkärnade dadlar

4 dl cashewnötter

6 msk kokosolja

4 msk agavesirap

2 lime

1 tsk vaniljsocker

2 ½ dl tinade frysta hallon

För någon vecka sedan när jag och Magnus fikade på Nellies jobb testade vi ett av deras veganska raw-bakverk som var så sjukt gott. Så jag frågade om receptet (perks of att känna en som jobbar där), bytte ut lite ingredienser utifrån vad vi hade hemma och testade helt enkelt att testa att göra den själv.

Ärligt talat så är denna kaka snordyr att göra. Det beror såklart på vad en har liggande hemma i skafferiet, men huvudingrediensen cashewnötter är rätt pricey. Men samtidigt räcker kakan länge, är riktig god och är det något som är värt att lägga pengar på så är det ju sånt som en äter. Och som bonus så är den ju både glutenfri, raw (vad nu det är bra för egentligen) och vegansk!

raw-hallonkaka-2

Börja med att lägga 4 dl cashewnötter (ca 250 gram) i blöt över natten.

Mixa 2dl blandade nötter (jag använda hasselnötter, solrosfrön och mandlar) grovt tillsammans med 2dl urkärnade dadlar. Bred ut nötblandningen så att den täcker en ca 24cm stor springform.

raw-hallonkaka

Rör ihop 6 msk kokosolja (se till att den är genomskinlig och flytande, dvs strax över rumstemperatur) tillsammans med 4 msk agavesirap.

 

Diska ur matberedaren och häll i de blötlagda cashewnötterna, honungsblandningen, 1 tsk vaniljsocker och saft från 2 lime.

Mixa länge tills allt blir en fluffig smet.

Bred ut halva smeten i formen (var försiktig då nötterna i botten har en tendens att fastna på slickepotten). Blanda i 2,5 dl tinade hallon i matberedaren och mixa en stund till.

raw-hallonkaka-12

Bred ut resterande cashewsmet i formen och låt stelna till i kylen i några timmar. Servera sedan toppad med färska hallon eller ät bara som den är!

raw-hallonkaka-13

Comments

  1. Alex

    alltså fy i helvitte vad gott!

Leave a comment