Juliette, loppisrundor och en försommarkväll

juliette-loppis-sommarkvall-1

I tisdags hade jag en sådan himla bra dag som jag tänkte att ni skulle få följa med på. Förmiddagen var rätt händelselös men vid lunch kom Magnus hem efter att varit i Stockholm på förmiddagen. Kul för mig som var sällskapssjuk och ville ut det fina vädret.

juliette-loppis-sommarkvall-2

Vi bestämde oss för att vara duktiga och packade in en massa skräp vi haft liggandes hemma under hela vintern. Bland annat vårt citronträd som tyvärr inte överlevt vintern i Umeå..

juliette-loppis-sommarkvall-3

Sedan åkte vi in till stan där vi möttes av solsken, både i text och på riktigt.

juliette-loppis-sommarkvall-4

Hela Umeå vimlade av folk som njöt av solen och värmen som liksom dykt upp från ingenstans. Just därför finns knappt några fik som öppnat sina uteserveringar så vi som var hungriga fick snällt gå in på Juliette. I och för sig gjorde det inte så mycket eftersom det är så fint där.

juliette-loppis-sommarkvall-5

Vi åt soppa, toast, drack kaffe och pratade bland annat om utopin att ha ordning och reda på papper och sånt hemma. Hur gör folk?

juliette-loppis-sommarkvall-6
juliette-loppis-sommarkvall-7

Annars så var jag på riktigt bra humör då jag var helt ledig för första gången på jättelänge. Mycket nice.

juliette-loppis-sommarkvall-8
juliette-loppis-sommarkvall-9

Sedan gick vi ut i solen, köpte varsin glass och smet in på Umeås kanske enda riktiga innergård där vi hittade en bra plats med lä.

juliette-loppis-sommarkvall-10

När vi ätit upp gick vi och hälsade på Nellie på hennes jobb innan vi hoppade in i bilen igen och åkte till återvinningen för att slänga vårt skräp.

juliette-loppis-sommarkvall-11
juliette-loppis-sommarkvall-12

Förutom skräpslängandet passade vi även på att svänga förbi Returbutiken där vi bland annat köpte lite fler tidningar till mina planerade tidningshögar. Vi fortsatte leta efter fynd på Myrorna och Röda Korset men vid det laget hade jag hunnit bli så pass kissnödig att vi fick åka hem igen :/

juliette-loppis-sommarkvall-14

Väl hemma, efter en kisspaus, packade jag upp dagens skörd. Förutom redan nämnda tidningar följde även två gamla kartor och två glasvaser med hem. Plus boken The Kinfolk Home, som jag beställde för någon vecka sedan och som nu äntligen kommit fram.

juliette-loppis-sommarkvall-15
juliette-loppis-sommarkvall-16

Efter lite bläddrande i min nya bok gjorde jag och Magnus en världsgod middag av lite grejer vi hade liggande i kylskåpet. Sötpotatis i ugn, hummus, halloumi och vitlöksstekt grönkål. Just det sistnämnda kan jag verkligen rekommendera. Det är så. Jävla. Gott. Blir ungefär som grönkålschips, fast godare.

juliette-loppis-sommarkvall-17

Sedan sade vi hejdå till lägenheten och vår lilla tidningshög.

juliette-loppis-sommarkvall-18

Och åkte hit. Ser ni vilket ljus? Så fint.

juliette-loppis-sommarkvall-19
juliette-loppis-sommarkvall-20

Vi skulle nämligen spela brännboll. En måste ju liksom passa på att vara utomhus då solen orkar vara uppe långt in på kvällen numera.

juliette-loppis-sommarkvall-21
juliette-loppis-sommarkvall-22

Klara var taggad och visade sitt bästa fighter-face. Amos likaså.

juliette-loppis-sommarkvall-23

Det gick för övrigt så sjukt bra för mig? Har alltid varit den som missat varenda slag men nu gjorde jag till och med flera homeruns. Förstår icke men tackar och tar emot.

juliette-loppis-sommarkvall-24

Sedan blev det mörkt, kallt och vi blev trötta. Så vi tog en spexig gruppbild och åkte hem. Himla bra slut på en himla bra tisdag.

Leave a comment