Lördag, låtsasfödelsedag plus Eurovision

lordag-latsasfodelsedag-1

Godmorgon! Idag är det ingen vanligt dag för det är nämligen min födelsedag! 22 år. Sjukt.

Men jag tänkte att vi kollar på vad jag gjorde i lördags istället, för då vaknade jag upp bredvid den här finingen för första gången på en vecka! Magnus har nämligen redan flyttat ner till Stockholm på veckodagarna pga att han redan börjat på sitt nya jobb. Men i fredagskväll kom han hem och det var ju kul för mig som börjat bli sällskapssjuk nanting!

lordag-latsasfodelsedag-2

Vi ödslade ingen tid utan dukade upp brakfrukost med bland annat jordgubbar, avokado, ägg, juice och kaffe. Testade även  soygurt och blev väl ärligt talat inte helt såld. Lite för mild och typ vattnig i smaken enligt mig, vill ha mer syrlighet osv. Men ändå helt ok!

lordag-latsasfodelsedag-3

Sån lyx att få vara med den här igen.

lordag-latsasfodelsedag-4

Men det varade inte så länge för han skulle nämligen till tandläkarn så jag tog tillfället i akt och bakade kakor på svarta bönor (enligt mitt eget recept) eftersom att jag på söndagen skulle bjuda hem familj och släkt för att fira min födelsedag!

Medan kakorna var i ugnen pinnade jag lite och tittade till mina avokadokärnor som jag försöker få att gro. Tänker att när jag liks äter så pass mycket avokado är det väl lika bra att odla ett eget träd. Återkommer med resultat.

lordag-latsasfodelsedag-7

När kakorna var klara tog jag cykeln in till stan. Eftersom att Magnus skulle tillbaka till Stockholm på min födelsedag bestämde vi oss för att fira den här dagen istället. Jag styrde schemat och bestämde att vi skulle gå på Bildmuseet.

Avgångsstudenterna på konsthögskolan i Umeå hade nämligen sin examensutställning och det tänkte vi ju kunde vara kul att kika på.

lordag-latsasfodelsedag-10

Bland annat fanns den här maffiga.

lordag-latsasfodelsedag-11

Och de här, som jag tyckte var lite coola.

lordag-latsasfodelsedag-12

När vi var nöjda tog vi cykeln in till centrum genom ett kallt men begynnande grönt Umeå. Våren är ju inte supertidig här men några tappra träd har allt börjat grönska.

Vi gick till Valls, snackade med Nellie och åt lunch!

Efteråt gick vi till Duo, som är en delikatessbutik i Umeå, och köpte finpasta och parmesan.

lordag-latsasfodelsedag-17

Sedan lastade vi in oss själva plus cykel, pasta och ostar och åkte ut till Rödåsel.

lordag-latsasfodelsedag-18

Där finns nämligen en antikbutik, där vi bland annat fyndat stegen som vi har i vårt vardagsrum. Tyvärr hade vi inte riktigt turen med oss denna gång men hittade ändå en fin skål för ynka 40 spänn.

lordag-latsasfodelsedag-19

Sedan åkte vi hem, packade upp dagens fynd på köksbordet (kolla så fina förpackningar ↑ ) och så fick jag ett glas cava i handen och blev förvisad till vardagsrummet.

lordag-latsasfodelsedag-20

En halvtimme senare fick jag komma tillbaka och blev serverad livets godaste vegetariska carbonara.

Driver inte när jag säger att det var bland det godaste jag ätit. Satt typ och suckade högt mellan varje tugga.

lordag-latsasfodelsedag-23

Efter middagen var det såklart dags för tårta och presentöppnande.

I ett par paket med ovanligt fin färgskala fick jag bland annat dessa skålar, några tidningar och lite annat kul. Tänkte visa mer detaljerat senare i veckan!

Någon timme senare kom Amanda och Natalie över för att se Eurovision med oss (som för övrigt var förvånansvärt bra? Petra Mede är ju en sån queen!). Vi styrde även ihop en egen poänglista som vi bedömde varje bidrag utifrån och överlägsen vinnare för oss blev Australien. Däremot verkade vi tycka tvärtemot övriga Europa då vi placerade Ungern i botten. Men men, huvudsaken var ju ändå att Ryssland inte vann.

Allt som allt en himla bra lördag och låtsasfödelsedag i alla fall.

Comments

  1. […] Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Kommer ej ihåg faktiskt. Tror att jag inte gjorde så mycket eftersom att Magnus redan hade flyttat till Stockholm på veckodagarna. Jag kanske jobbade? Hur som helst så firade vi min födelsedag lördagen innan istället, vilket var trevligt. Skrev om det här! […]

  2. […] Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Kommer ej ihåg faktiskt. Tror att jag inte gjorde så mycket eftersom att Magnus redan hade flyttat till Stockholm på veckodagarna. Jag kanske jobbade? Hur som helst så firade vi min födelsedag lördagen innan istället, vilket var trevligt. Skrev om det här! […]

  3. Sandra Leone

    Vad hade ni i carbonaran istället för bacon? Den ser drömgod ut.

    1. Eric

      Vi använder Hälsans Köks sojabacon. Jag undviker för det mesta Hälsans kök pga olika etiska anledningar men just deras vetobacon är en av mina guilty pleasures! :)

Leave a comment